Amedspor futbolcusu Deniz Naki, "terör propagandası" iddiasıyla hakkında açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada genç futbolcunun 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi cezası isteniyordu.

BBC Türkçe'den Hatice Kamer'e konuşan Deniz Naki, "Şaşırdım, böyle bir kararı beklemiyordum. Belediye başkanlarının, HDP Eş Başkanlarının, milletvekillerinin tutuklandığı bir ortamda verilen bu karar beni şaşırttı. Ama çok mutluyum karardan" dedi.

Açılan dava yüzünden ailesinin de çok rahatsız edildiğini vurgulayan Naki avukatlarına, kulübüne, zor zamanında yanında olan herkese teşekkür etti.

Naki, hakkında Diyarbakır Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin dayanağı olan sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarının ardında ise "barış olsun, savaş olmasın, insanlar ölmesin" yaklaşımının olduğunu söyledi.

"Ama maalesef yandaş medya bunları yanlış anlattı, beni hedef haline getirdiler" diyen Naki, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim amacım, ülkede herkesin kardeşlik ve barış içinde yaşaması mesajını vermekti ama yanlış anlaşıldım. Hala en büyük dileğim savaş olmasın, insanlar ölmesin. Amedspora devam, hayata da devam."

Deniz Naki, 31 Ocak 2015'te Amedspor'un Ziraat Türkiye Kupası maçında deplasmanda Bursaspor'u 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldiği maçtan sonra Twitter hesabına, "Bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kayıp eden ve yaralılarımıza adıyoruz armağan ediyoruz. Her Biji Azadi" yazmıştı.

Almanya'da Bayer Leverkusen kulübünün altyapısından yetişen Deniz Naki; Rot Weiss Ahlen, St Pauli ve Paderborn takımlarında da oynamış, Amedspor'a ise Gençlerbirliği'nden transfer olmuştu.

Koluna dövme şeklinde "Azadi" (Özgürlük) yazdıran Naki, Gençlerbirliği'nde forma giydiği günlerde Ankara'da bir saldırıya uğramış, daha sonra yaptığı açıklamada Kürt olmasından dolayı hedef alındığını söylemişti.

Deniz Naki, "Ben Dersimli ve Aleviyim. Bundan gurur duyuyorum. Gurur duymaya da devam edeceğim" demişti. (Kaynak: BBC Türkçe)