Milan'lı futbolcular, tribünlerdeki ırkçı tezahüratı protesto etmek için dün gerçekleştirilen maçta sahayı terk etti.

Olay Busto Arsizio kentindeki dostluk maçı sırasında meydana geldi. Tribünlerden siyahi oyunculara yönelik ırkçı hakaretlerin yükselmesi üzerine Milan'lı oyuncular, topluca sahayı terk etti. Maç iptal edildi.

İlk olarak Kevin-Prince Boateng topu aldı, formasını çıkardı ve çizgiye doğru ilerledi, onu takım kaptanı Massimo Ambrosini, Boateng'i takip etti ve ardından da bütün takım sahayı terk etti.

Milan'ın yöneticilerinden Barbara Berlusconi, tribünlerde ırkçı tezahürat olduğu zaman, Serie A maçlarında da takımların sahayı terk etmesi, maçın iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Milan'ın kaptanı Massimo Ambrossini "Öyle bir ortamda oynamaya devam edemezdik" dedi.

İtalya Futbol Federasyonu, Milan'ın Pro Patria takımıyla yaptığı maçtaki ırkçı tezahüratların araştırılacağını açıkladı. Güvenlik güçleri, ırkçı hakareti yapanların belirlediğini bildirdi.

Avrupa Şampiyonası öncesinde Ukrayna ve Polonya'daki taraftarların da siyahi oyunculara karşı benzer tezahüratlar yapacakları endişesiyle kimi yayınlar yapılmış, ancak turnuva sırasında ciddi bir olay yaşanmamıştı.

İngiltere futbol ligleri de geçen sene ırkçılığa karşı kampanyaya sahne olmuştu. İngiltere'deki bir lig maçında rakip takımdaki siyah oyuncuya ırkçı sözler sarf etmekle suçlanan tıklayın John Terry'nin milli takım kaptanlığı alınmıştı.