Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakem Özgür Yankaya için söylediği, "Saracoğlu'na gelirse stattan çıkamaz" sözlerine ilişkin konuştu.

"HERKES HER YERE GİDER"

Lig TV'de soruları yanıtlayan MHK Başkanı Namoğlu, "Aziz Yıldırım, 'Özgür Yankaya bir daha Kadıköy'e gelemez' dedi. Yankaya, Kadıköy'e gidecek mi?" şeklindeki soru üzerine, "Bazı kulüplerle de buna benzer ifadeler kullanıyor. Hakemler her yere, her vakit gidecek. Benim olduğum sürece her yere gönderiyorum. Herkes her yere gider. Her kulüp çıkıp 'Bu buraya gelmesin' dediği vakit hakem bulamayız" dedi.

HAKEMİN PUANI

Yıldırım'ın tepki gösterdiği hakem Özgür Yankaya'nın aldığı puanın 8,2 olmadığını belirten Namoğlu, "Puanını söylemeyeceğim, fakat 8,2 doğru değil. Dördüncü hakem ve maçın hakemi arasında 'beygir, et' şeklinde cümleler geçti. 'At' demiyorsa da 'kart' söylüyor. Birtakım şeyler mevcut. Hakemin ifadesi, görüş açısı olarak orada kartlık bir pozisyon olmadığından ötürü söylüyor. UEFA'nın verdiği talimatlara göre hakemin görüş alanı içindeyse ne dördüncü ne yardımcı hakemin karışmaması gerekiyor. Maçın hakemi yardım istiyorsa o vakit söylemesi lazım. Dördüncü hakem orada talimat dışı davrandı" ifadelerini kullandı.