Yeni teknik direktör ile bir seneyi daha kaybetmek istemediğini belirten Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Onunla yola devam edeceğim" dedi. Tecrübeli hocanın mukavelesindeki özel madde ise dikkati çekti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Roberto Mancini hakkında ilk kez bu kadar kesin ve net ifadeler kullandı. Cimbom'un bir numarası, sarı kırmızılı kulübün yöneticilerinin ve camianın önde gelen isimlerinin kendisine sık sık yönelttiği, “Roberto Mancini, Galatasaray’dan gidecek mi, kalacak mı? Giderse yerine kim gelecek” sorularına "Kalacak" yanıtını verdi.

SON MAÇLARDAKİ SONUÇLAR ORTADA

Hürriyet Gazetesi'nden Ali Naci Küçük'ün haberine göre; İtalyan teknik direktör ile yaptıkları kontratı sürdürmek istediğini belirten Aysal, “Mancini’ye yeteri kadar imkan tanıma niyetindeyim. Önümüzdeki sezon yeni teknik direktör getirip hem şampiyonluğu hem de 1 seneyi kaybetme riskini göze alamayız. Şimdi ‘Mancini gitsin’ diyenler var. Kimi getireceğiz? Bir de o antrenörün Galatasaray’ı, Türkiye ’yi ve takımı tanıma süresi olacak. Değişim risklidir. Mancini belki takımla çok oynayıp değişikliğe gittiği için eleştirildi, ama takımı tanıma sürecini aştı. Son maçlarda sürdüğü kadroların istikrarı ve sonuçları da bana göre bunu ortaya koydu" açıklamasını yaptı.

SERSBET KALMAK İÇİN 6 GÜNÜ VAR

Başkan Ünal Aysal’ın Roberto Mancini ile devam kararı almasından sonra gözler İtalyan çalıştırıcıya çevrildi. Çünkü tecrübeli hocanın, Galatasaray ile yaptığı sözleşmeye özel bir madde koydurduğu ortaya çıktı. İtalyan teknik adam, sözleşme süresi boyunca her sezon bitiminde 15 ile 31 Mayıs tarihleri arasında kontratını tek taraflı bedelsiz fesih hakkına sahip.

TEK KURUŞ ÖDEMEZ

Kısaca Mancini, kendisine geldiği iddia edilen teklifleri dikkate almaz ise önümüzdeki sezon Galatasaray’ı çalıştıracak. ‘Gidiyorum’ derse de tek kuruş tazminat ödemeyecek. Mancini, kalan 6 gün boyunca bu hakkını kullanmazsa, önümüzdeki yıl Türkiye’de kalmak istediğini ortaya koymuş olacak.