Doping kullandığını itiraf eden eski bisikletçi Lance Armstrong’u zor günler bekliyor. Armstrong, sponsorlardan aldığı milyonlarca doları geri ödeme tehlikesi ile karşı karşıya.

ABD Adalet Bakanlığı, eski bisikletçi Lance Armstrong hakkında sponsorlardan aldığı milyonlarca doları geri ödemesi talebiyle dava açtı. Kamu şirketi US Postal, 1998-2004 yılları arasında ana sponsor olarak Armstorng'un ekibine 40 milyon dolar ödeme yapmıştı. Bunun yaklaşık olarak 17 milyon dolarının bu dönem içerisinde kariyerindeki yedi Fransa Bisiklet Turu zaferinin altısını elde eden Larce Armstrong'a ödendiği belirtildi.

İddianamede, Armstrong'un haksız yollardan servet sahibi olduğu ve doping kullanarak sponsorluk için öne sürülen şartları ihlal ettiği vurgulandı. Armstrong'un avukatı Elliot Petters ise suçlamanın "fırsatçı ve yanlış" olduğunu öne sürdü. Peters, US Postal şirketinin de sponsorluktan büyük kâr sağladığını, bunu şirketin hazırladığı raporların da ortaya koyduğunu söyledi.

ARMSTRONG İTİRAF ETTİ

Armstrong'un suçlu bulunması halinde, para cezasının üç katına çıkması söz konusu. 41 yaşındaki eski bisikletçi ocak ayında tüm Fransa Bisiklet Turu yarışlarında doping kullandığını itiraf etmişti. Armstrong'un 1999-2005 yılları arasında kazandığı yedi madalyası geri alınmıştı.

© Deutsche Welle Türkçe