Monte Carlo Masters Tenis Turnuvası’nda son yedi yılın şampiyonu Rafael Nadal üst üste yedi kez mağlup olduğu Novak Djokovic'i 6-3 ve 6-1 ile mağlup etmeyi başararak sekizinci kez şampiyon oldu.

 

Final mücadelesi heyecan olarak beklenenin altında kalırken bunun en önemli sebebi Djokovic'in kötü performansıydı. Mücadelede rakibine oranla çok daha konsantre görünen Nadal açılış setini servis oyunlarında yalnızca dört puan yitirerek kazandı.

 

Muhteşem performansını ikinci sete de taşıyan Rafa, üst üste dört oyun kazandıktan sonra servisini sıfıra karşı kırdırsa da hemen akabinde bir kez daha servis kırarak rakibinin maça geri dönmesine izin vermedi ve kariyerinin 47. şampiyonluğunu elde etti.

 

TENİS TARİHİNDE BİR İLK

Toprak kortların kralı olarak bilinen Nadal son iki toprak kort maçında Roma ve Madrid’de Djokovic’e yenilmişti.

 

Son şampiyonluğunu geçen yıl Roland Garros'ta yaşayan Rafael Nadal, Monte Carlo Masters Tenis Turnuvası’nda üst üste 8. şampiyonluğunu yaşayarak bir ilke imza attı. İspanyol tenisçi herhangi bir tenis turnuvasını üst üste 8. kez kazanan ilk isim olarak tarihe geçerken, kariyerinin 20. masters turnuvası şampiyonluğuna ulaştı.

 

Gökhan Soysal / Demokrat Haber