Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın, Bylock’ kullandığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdiği belirtildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın, bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdiği kaydedildi.

’Bylock’ kullandığı iddia edilen Şan’ın evinde de Terörle Mücadele ekiplerinin arama yaptığı, cep telefonuna ve dijital verilere el konulduğu ifade edildi.

Ahmet Şan’ın ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Ahmet Şan, Atiker Konyaspor- Gençlerbirliği maçını da şeref tribününden izlemişti.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA’YA ‘TERÖRİST’ SUÇLAMASI

Olaylı Süper Kupa maçı sonrası Konyaspor tarafından yapılan açıklamada Nuriye Gülmen ve Semih Özakça pankartı açanları terörist olmakla suçlamıştı.

”Emniyet tarafından tüm pankartlar yasaklanmış olmasına rağmen DHKP-C mensubu olarak nitelendirilen ve yurtdışında PKK’nın lehinde eylem yapıp destek verdiği Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Beşiktaş tribünlerinde destek pankartı açılmıştır. Sporla ve özellikle futbolla hiç ilgisi olmayan bu tavır garipsenmiş bu şekilde taraftarımız tahrik edilmeye çalışılmıştır.”

 ANKARA KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN YAPILAN SAYGI DURUŞUNU ISLIKLAMIŞLARDI

Aynı Konyaspor’un taraftarı, Ankara’da Gar saldırısında IŞİD bombalarıyla hayatını kaybeden 100’ün üzerinde insan öldürüldüğünde saygı duruşunu ıslıklamıştı.

Ahmet Şan'ın bir taraftar grubunun toplantısında, ''Bugün Türkiye'de malesef tüm statlar 'İzmir Marşı' söylüyor. Konya hariç. Konya çünkü, bu ülkenin biraz önceki saydığım sıfatlarla, ülkenin birliğini ve her zaman milli maçlarda gördüğümüz, tek bayrak, tek devlet, tek vatan duygusuyla hareket eden Nalçacılılardan bu gücünü alıyor'' ifadelerini kullanmıştı.