Konya Arena'nın evsahipliği yaptığı Türkiye-İzlanda maçı öncesi Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu, tribünlerden gelen ıslık sesleri ve tekbir ile bölündü. Komünist Parti Konya İl Örgütü, bu olaya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Komünist Parti Konya İl Örgütü'nün açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz gün Ankara ’da yaşanan katliamla birlikte memleketin umuduna ve geleceğine yapılan saldırı ile dün Konya’da gerçekleştirilen futbol müsabakasındaki saygısızlık birbirinden ayrı düşünülemez.

Yaşanan onca acının ve ölümün ardından gerçekleşen bu durum, yani katliamda yaşamını yitirenler için yapılan 'saygı duruşundaki' saygısızlık, Ankara’daki saldırının bir parçasıdır.

Memleketin umuduna, aydınlık geleceğine, ilerici birikimine saldıranlar kimi zaman insanları kimi zaman da insanlığı hedef almaktadır.

Katliamın ardından bir futbol müsabakasında gerçekleştirilen saygı duruşunu tekbir sesleri ile bölenler ile saldırıyı gerçekleştirip insanların canına kıyanlar arasında zihniyet farkı yoktur. Her iki eylem de örgütlüdür ve bu düzen tarafından tebessümle karşılanmaktadır.

Komünist Parti Konya İl Örgütü olarak yaşanan bu vahim durumu kınıyor ve protesto ediyoruz.

Evet, bu topraklarda mücadele çetin ve fakat Konyalı komünistler iyiliğe, umuda, insanlığa ve sosyalizme inanıyor!
Biz varsak umut da var.

Konya İslamcı çetelerin, gerici yobazların, insanlık düşmanlarının cirit attığı bir yerden ibaret değildir.

Konya aynı zamanda, yüzbinlerce emekçinin alın terinin toprağa düştüğü, emek mücadelesinin fabrikalarda ve tarlalarda ilmek ilmek örüldüğü, 'Bu Memleket Bizim' yürüyüşlerinde adım adım yollarını arşınladığımız, 1920’den bu yana komünistlerin mücadele ettiği bir yerdir.

Yaşananlar göstermiştir ki gericiliğe, karanlığa, yobazlara, emperyalizme ve uşaklarına karşı çıkmadan barış mücadelesi verilmiyor. Dün futbol müsabakasındaki saygısızlık AKP ’nin ülke toprağına çalmaya çalıştığı mayanın bir çıktısıdır. Buradan ilan ediyoruz; Bu maya tutmayacak!

Bizler inanıyoruz!

Konya’yı umutsuzluğa ve karanlığa teslim etmeyeceğiz. Gelecek güzel günler, bizim emeğimizle, bizim mücadelemizle gelecek."