Kazova işçilerinin ürettiği formalar Vasco Navarra takımına ulaştı. Formalarla oynadıkları ilk maçı 6-0 kazanan Kübalı sporcular, "Size söz veriyoruz ki bu formayı hep savunacağız ve üstümüzde gururla taşıyacağız” dedi.

Kazova işçilerinin, Küba’daki Vasco Navarra takımı ve Küba Genç Milli Takımı için ürettikleri formalar sporculara ulaştı. Vasco Navarra, Kazova formalarıyla oynadıkları ilk maçta 6-0 galip geldi.

Sporcular, Kazova işçilerine İspanyolca yazdıkları mesajlarla teşekkür etti, “Size söz veriyoruz ki bu formayı hep savunacağız ve üstümüzde gururla taşıyacağız” dedi. 

Kübalı sporculardan gelen mesajlardan bazıları şöyle:

* Gönderdiğiniz tişört için çok teşekkürler. Bütün ekip olarak çok minnettarız. Size söz veriyoruz ki bu formayı hep savunacağız ve üstümüzde gururla taşıyacağız. Tekrar çok teşekkürler.

Arkadaşınız numara 7

 * Her şey için çok teşekkürler bütün grup adına size çok minnettarız.

11 numara

 * Çok teşekkürler Vasco Navarra ekibini temsil ettiğim için çok gurur duyuyorum ve sizi temin ederim ki şu zamana kadar verdiğimiz çabalardan daha fazlasını göstereceğiz. Görüşmek üzere selamlar

9 numara

* Yardımlarınız için çok teşekkürler.

10 numaralı oyuncu

Devrimci İşçi Hareketi’nden yapılan açıklamada, Vasco Navarra’nın 6-0’lık galibiyeti tebrik edilirken şu ifadelere yer verildi:

“Geçen sene fabrika işgal altında iken eksik, yarım kazakları sadece dayanışma duygularıyla alan halkımız Kazova işçilerine ve bizlere bir miras ve sorumluluk bırakmıştır. Bu da Diren Kazova – DİH Kooperatifinin bir direniş merkezi olmasıdır.

“Bugüne kadar da elimizden geldiğince bu sorumluluğu yerine getirmeye, halkımıza layık olmaya çalıştık. Ülkemizde ve yurt dışında direnişlerin içinde olmaya çalıştık.

“Bu sene başında Küba’da bulunan Bask ülkesinden sürgün insanların kurduğu Vasco Navarra takımına ve Küba Genç Milli Takımına forma dikip gönderdik. Bunu yaparken amacımız sınırları aşarak emperyalizme meydan okumaktı. Biz de elimizden geldiğince ablukayı deldik. Formaları Küba halkına ulaştırdık.”

(bianet)