Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanan Cumali Atilla, başarılı bir grafik izleyen Amedspor yönetimine, takımın adını değiştirmelerini ve kendilerini yönetime almalarını istedi.

Aksi halde kulübe verilen desteği kesecekleri tehdidinde bulunan Atilla'ya kulüp yönetimi karşı çıktı. 

Lezgin Akdeniz'in diahebr'de yer alan haberine göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyım Cumali Atilla, belediye tarafından Amed Spor Kulübü’ne ayrılan destek bütçesinin verilmesi için şart koştu. Atilla, kulüp yönetiminden Amedspor ismini değiştirmesini istedi.

Daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor ismiyle spor faaliyetlerini sürdüren, 8 Ekim 2014 tarihinde belediye çatısı altından çıkan kulübün ismi Amed Sportif Futbol Takımı olarak değiştirildi. 2. Lig Beyaz Grubu’nda üst sıralarda mücadele eden Amedspor, halen Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen tesisleri kullanıyor. 

‘BİZİ DE YÖNETİME ALIN’

Kayyımın tek isteği bu da değil. Aynı zamanda belediyeden bazı isimlerin de kulüp yönetimine alınmasını istedi. Amedspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Edemen ve yönetim kurulundan oluşan 7 kişilik heyet ile belediye binasında yaptıkları görüşmede Kayyım Atilla, kulüp yönetimine, takımın isminin değiştirilmesini ve takım yönetiminde yer almak istediklerini iletti. Bunun üzerine Kulüp Başkanı Edemen, bunun istek ile olabilecek bir şey olamayacağını ve kentlilerin değer verdiği bir takımın ismini değiştirmenin doğru olmayacağını söyledi. 

Genel kurul tarafından seçilen yönetime dışarıdan dahil olmanın söz konusu olmayacağını söylemesi üzerine kayyım Atilla, “Olamayacaksa bizim de şuan yapabileceğimiz bir desteğimiz olmaz” dedi. 

‘SAYGI GÖSTERİLMELİ’

Konuya ilişkin görüştüğümüz Amedspor Başkanı Edemen, kayyımın ön yargılı yaklaşmasının doğru olmadığını ve halkın sevdiği Amedspor ismine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Edemen, “Belediyelerin, amatör spor kulüplerine aktardığı bütçeden kulübün bir geliri vardı. Ayrılan bütçe bizi kısmen rahatlatıyordu. Belediye var olan yasalar çerçevesinin sağladığı işleyiş çerçevesinde bize destek olmaya çalışıyordu. Bu bize özgün yapılan bir şey değil. Türkiye’nin her kentinde yerel yönetimler spor kulüplerine destek veriyorlar. Belediye, halkın parasıyla halkın takımına destek vermelidir. Sonuçta bu kulüp bir futbol takımıdır. Siyaset ile ilişkilendirilmemeli. Canım istedi diye kulübü Edemen Spor yapamam” diye tepki gösterdi. 

Kulüplerinin kendi imkanları ile ayakları üstünde durmayı başardığını söyleyen Edemen, kent dinamikleri ve insanından gelecek olan desteğin kendilerini çok rahatlatacağını sözlerine ekledi.