Karşı Lig Bileşenleri, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayram’ında yaşanan polis şiddetini ve gözaltıları protesto etti. Açıklama yapan bileşen Karşı Lig, gözaltına alınan emekçilerin serbest bırakılması talep etti.

1977 1 Mayısı'nın hatırlatıldığı basın açıklamasında, Taksim Meydanı'nın işçi ve emekçiler için önemi ve değerine dikkat çekilerek, uzun yıllar süren mücadeleler sonucunda 3 yıl üst üste sorunsuz bir şekilde 1 Mayıs'ın Taksim'de  bayram havasında kutlandığı belirtildi. 2013 tarihinde ise "Taksim'i yenileme çalışmaları" bahanesi ile Taksim Meydanı'nın kutlamalara yasaklandığı ve sonraki yıllarda da "iç güvenliği"nin bahane edilerek yasağın devam ettirildiği kaydedildi.

Bu yasağa karşın işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama isteğinin devlet şiddeti ve işkencesiyle karşılık bulduğu vurgulanarak; "1 Mayıs’ın kutlama alanı olan, tüm İşçi ve Emekçi insanların hakkı olan Taksim meydanı; Devlet tarafından yine gasp edilmiş ve bu gaspa karşı koyan insanların hak arama mücadelesine karşı, 1 Mayıs’ta İstanbulda 356 kişi baskı, zulüm ve işkence ile polis tarafından gözaltına almıştır," denildi.

GÖZLATILAR BİR AN ÖNCE SERBEST BIRAKILSIN

Açıklamada son olarak, "Bizler! Hem işçi ailelerin çocukları hem de devrimci insanlar olarak, '1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Bayramı'nda, gözaltına alınan İşçi, Devrimci arkadaşlarımızın yani yoldaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyor ve istiyoruz," diye belirtildi.

(Demokrat Haber / Fotoğraf: vivaspor.net)