Spor Toto Süper Lig 27. haftasında Karabükspor'un Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda konuğu Beşiktaş'tı. Mücadele 1-0 Karabükspor üstünlüğü ile bitti.

Karabükspor'a galibiyeti getiren golü 90. dakikada Eneramo kaydetti. Beşiktaş'tan Karabükspor'a kiralık olarak giden Eneramo ligde 4. golünü atarak takımına 3 puanı kazandırmış oldu.

Süper Lig'in son haftalarına girerken Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maçı öncesi Karabükspor deplasmanında 1-0 yenilerek önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Ev sahibi ekinin golü Karabükspor savunmasından atılan uzun topa hareketlenen Eneramo'dan 90. dakikada geldi. Ceza alanı içinin sağ çaprazında buluştuğu topa sert bir şut çekerek takımına galibiyeti getirdi.

Beşiktaş bu sonucun ardından 50 puanda kalırken, Karabükspor ise 39 puana çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş gelecek hafta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ligde zor günler geçiren Kayserispor'u ağırlayacak. Karabükspor ise deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

BEŞİKTAŞ'I TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında, Kardemir Karabükspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmaya taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın 7 bin 500 kişilik kapasitesini dolduran kırmızı-mavili taraftarlar, takımlarına destek verdi. Onarımda olan VIP tribününün bir bölümüne de taraftarlar alındı.

Kuzey kale arkasındaki misafir tribününde ise yaklaşık 300 siyah-beyazlı taraftar da karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmadı.

KONUK EKİP HIZLI BAŞLADI

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan taraf konuk ekip Beşiktaş oldu. İlerleyen bölümde oyun orta alan mücadelesine döndü. Siyah Beyazlı ekibin başarılı orta saha oyuncularından Atiba maçın ilk dakikalarında Karabükspor ceza sahasında önemli bir pozisyon yakaladı. Bu pozisyondan 10 dakika sonra Veli Kavlak'ın ceza alanının biraz dışından çektiği sert şutu Karabükspor'un kalecisi Waterman zorlukla çıkardı. Maçın ilk yarısında karşılıklı gelişen ataklarda gol sesi çıkmayınca 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

OĞUZHAN MAÇI BİTİREMEDİ

Beşiktaş'ın genç yıldızlarından Oğuzhan Özyakup yaşadığı sakatlık sonrası Slaven Bilic tarafından oyun dışına çıkarıldı. Maçın ilk bölümlerinde Oğuzhan aldığı darbe sonucu daha fazla oyuna devam edemedi. Genç futbolcu yerini Portekizli yıldız Hugo Almeida'ya bıraktı. Hugo Almeida oyuna girdiği andan itibaren Karabük ceza alanında yakaladığı etkili pozisyonlarla yakalayarak gol bulmaya çalıştı.

19 GÜN SONRA OYUNA GİRDİ

Beşiktaş taraftarının daha çok oyunda görmek istediği Kerim Frei oyuna maçın 2. yarısında dahil oldu. Maçın 61. dakikasında Siyah Beyazlılar'da Necip Uysal'ın oyundan çıkmasının ardından Atiba, sağ beke geçti. Kerim Frei bu maçtan önce Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 5 maçta 67 dakika süre aldı. Ligde henüz golü bulunmuyor.

PEKTEMEK FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİ

İkinci yarının en net pozisyonu Mustafa Pektemek'den geldi. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Olcay'ın kale sahası ön çizgisi üstündeki Mustafa'ya yükselttiği topu Mustafa göğsüyle düzeltip röveşata vuruşunu yaptı ama top sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti. Geçtiğimiz hafta Akhisar Belediyespor maçında attığı goller ve oynadığı futbolla yıldızlaşan Pektemek bu maçta yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. (Sporx)

ENERAMO SKORU BELİRLEDİ

İlk yarıdaki etkili futboluna devam eden Beşiktaş, Karabük ceza alanında Almeida, Mustafa Pektemek ve Olcay Şahan ile gol bulmaya çalıştı. Beşiktaş maçın ikinci yarısında etkili futboluna devam etti. Sol kanattan ceza alanına yerden atılan pasta topu kontrol eden Mustafa Pektemek, topu Atiba'ya yuvarladı ama Atiba'nın şutu yandan az farkla dışarıya çıktı. Karabükspor savunmasından atılan uzun topa hareketlenen Eneramo, ceza alanı içi sağ çaprazından dar açıdan şutunu çekti ve top sol direğin yanından ağlarla buluştu. Bu golün ardından Karabükspor sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Karabükspor ise aldığı bu sonuçla Süper Lig'de 4 büyüklere kaybetmeyerek deplasmanda ne kadar zorlu bir rakip olduğunu hatırlatmış oldu.