Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi İsveç'te birinci gündem maddesi oldu. Sosyal medyada 24 Mart Perşembe günü İsveç ve Türkiye arasında Antalya'da oynanacak maça İsveç futbol takımının gelmek istemediği aktarıldı.

İsveç'te bazı internet siteleri, "Türkiye-İsveç maçı iptal edilebilir" yönünde haberler yaptıktan sonra İsveç Milli Takımı Güvenlik Şefi Anders Sigurdson, Expressen gazetesine yaptığı açıklamada "Türkiye ile yapacağımız hazırlık maçı için herhangi bir iptal kararı yok. Maçı oynayacağız" diyen Sigurdson, sözlerinin devamında 'iptal' seçeneğine açık kapı bıraktı.

"DURUMLAR ANLIK DEĞİŞEBİLİR"

Sigurdson, "Şu an için planımız Türkiye'ye gitmek ama bu durumlar anlık değişebilir. Türk Federasyonu ile konuştuk, bize her türlü güvenceyi verdiler. Çok yüksek derecede güvenlik önlemleri aldıklarını bize ilettiler" şeklinde konuştu.

İsveç'in önemli gazetelerinden olan Aftonbladet ise, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi ile ilgili olarak, "İstanbul derbisi terör tehditlerinden dolayı ertelendi" manşetini attı.