Sarı-kırmızılılarda Mancini'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturacak isim belli oldu. Almanya'nın en başarılı taktisyenlerinden biri olarak görülen Thomas Tuchel, Galatasaray'ın teklifine 'evet' dedi.

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın "Genç , hırslı ve dinamik bir isim olacak" sözleriyle işaret ettiği Thomas Tuchel, yeni sezonda sarı-kırmızılı takımı çalıştıracak.

Her konuda anlaşma sağlanan Mainz'in başarılı hocası Tuchel'in, önümüzdeki hafta Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilmesi bekleniyor.

Galatasaray Kulübü'nün, 40 yaşındaki teknik direktöre yıllık 1.7 milyon euro garanti ücret ödeyeceği, şampiyonluk priminin ise 1 milyon euro olacağı öğrenildi.

TEK SORUN MAINZ

Galatasaray Yönetimi, Mircea Lucescu'dan olumsuz yanıt alınması sonrası teklifte bulunduğu Thomas Tuchel ile el sıkıştı. Ancak Mainz, sözleşmesi devam eden başarılı çalıştırıcıyı bırakmak istemiyor. Bu noktada sarı-kırmızılı kulüp veya Tuchel'in, Bundesliga temsilcisine tazminat ödemesi gerekiyor.

BAŞKAN AYSAL DOĞRULADI

Antalya Galatasaraylılar Derneği'nin açılışında da konuyla ilgili soruya yanıt veren Ünal Aysal, "Bayağı ilerledik. Bir hafta içerisinde verilecek raporların ardından yönetim kuruluyla görüşerek karar alacağız" ifadelerini kullandı.

THOMAS TUCHEL'İN KARİYERİ

Antrenörlük kariyerine 2000 yılında Stuttgart'ın U19 takımıyla başlayan Tuchel, burada 5 yıl görev yaptıktan sonra Augsburg'da 3 yıl boyunca genç takımlar koordinatörlüğü görevini yürüttü. Ağustos 2009'da, o sene Bundesliga'ya yükselen Mainz'in başına getirilen Tuchel, 5 sezondur aynı takımı çalıştırıyor.

KLOPP'UN GENÇ VERSİYONU

Mainz'da düşük bütçeye rağmen başarılı bir performans sergileyen 40 yaşındaki teknik adam, Alman spor medyası tarafından 'Yeni Klopp' olarak lanse ediliyor.

Thomas Tuchel, geçtiğimiz sezon devre arasında Schalke 04 ve Bayer Leverkusen'in tekliflerini reddetmişti. (Radikal)