Real Madrid, Camp Nou’da geçen hafta oynanan ve Katalanların 3-2 galibiyetiyle sona eren maçın rövanşının hemen başında öne geçti.

Maçın henüz 5. dakikasında Javier Mascherano’nun ıskaladığı Pepe’nin uzun topu, Gonzalo Higuain için pas oldu. Arjantinli golcü karşı karşıya kaldığı Valdes’in altından topu Barcelona filelerine göndermekte zorlanmadı.

Barcelona, golden sonra oyun kurmakta sıkıntı yaşayıp Real Madrid’in baskısına karşılık veremezken, özellikle defansta sıklıkla yapılan hatalarla kırılgan bir görüntü sergiledi.

Real Madrid’in ikinci golünde de yine bir savunma hatası kadar Christiano Ronaldo’nun göz kamaştıran yeteneğinin rolü vardı.

Portekizli yıldız, Barcelona ceza sahasının önüne atılan yüksek topu, Pique’nin önünden topuğuyla alıp Valdes’le karşı karşıya kalıp takımını 2 farkla öne taşıyan golü kaydettiğinde muhtemelen skora sadece Barcelonalilar değil Madrid taraftarları da şaşırmıştı.

İlk maçta yaptığı hatayla Real Madrid’i ümitlendiren golü kalesinde gören Valdes iyi gününde olmasaydı, Madrid ekibi maçı ilk yarıdan koparabilecek pozisyonları da yakalamıştı.

Maçın 28. dakikasında ise bu kez hata sırası Adriano’daydı. O ana kadar pek de parlak bir performans gösterememiş olan Barcelonalı oyuncu, son adam pozisyonunda Ronaldo’yu düşürüp kırmızı kartla oyun dışı kalınca Katalanlar için zaten zor olan durum daha da ağırlaştı.

Ancak oyunun seyri yavaş yavaş değişmeye başlamıştı. 2-0 geride olan ve 10 kişi kalan Barcelona daha etkili oynamaya başladı, ilk yarının bitimine bir dakika kala da yıldızı Messi’nin nefis serbest vurusuyla soyunma odasına ümitli gitti.

İkinci yarı ise çoğunlukla Barcelona’nın gol arayışları, Real Madrid’in de kontra ataklarıyla geçti. Pedro biraz becerikli olsaydı ya da tam tersine Iker Casillas biraz daha az becerikli olsaydı, Katalanların bir mucize yaratması isten bile değildi.

Ancak maç ilk yarıda atılan gollerle sona erdi, Real Madrid’li futbolcular da, ezeli rakiplerini yenilgiye uğratmanın verdiği mutlulukla kupalarını almak üzere şeref tribününe yöneldi. (BBC Türkçe)