Mayıs ayında Trabzonspor'un başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri söylemleri ve yaptıklarıyla gündemden hiç düşmeyen İbrahim Hacıosmanoğlu, azınlıklara bir vurup bir seviyor. 

AKP Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise propagandasını yapmaktan geri durmuyor.

Habertürk gazetesi ile röportaj yapan Hacıosmanoğlu’nun söylemleri dikkat çekiyor. Futbolda siyaset istemediklerini belirten yeni Başkan şimdi de ‘siyaset Trabzonspor’un iliklerine kadar girecek, yeter ki takımın faydasına olsun’ diyor. Geçtiğimiz günlerde, ‘Biz Ermeni, Rum ya da Yahudi takımı mıyız’ diye sert bir çıkış yapan Hacıosmanoğlu, azınlıklardan özür diliyor. Kürt halkının ise dış güçler tarafından oyuna getirildiğini söylüyor.

'EN BÜYÜK LİDER'

Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın tarihteki en büyük lider olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, son olarak Erdoğan'a oy verdiğini gizlemedi. Çocukluğundan beri milliyetçi muhafazakar olduğunu belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın tarihteki en büyük lider olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, son olarak Erdoğan’a oy verdiğini gizlemedi. Çocukluğundan beri milliyetçi muhafazakar olduğunu belirten Trabzonspor Başkanı, Gezi Parkı direnişine de ‘dış mihrak’ dedi.

Röportaj da, ‘Kürt doğsaydınız nasıl düşünürdünüz’ sorusuna ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım öyle kalmak isterdim. Bu ülkenin dinini de dilini de değiştirmenin bir manası yok’ diyerek Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden yürümeye devam etti. ‘Ana dilde eğitim’ sorusunu sert bir dille eleştiren Hacıosmanoğlu, “önce Türkçe öğrenmelisiniz” dedi. (Evrensel)