(GAZETECİLER.COM) 2012 Londra Olimpiyatları tüm görkemiyle sürerken günün en ilginç olimpiyat haberine Hürriyet.com.tr imza attı. Ancak Başbaka'ı öven sporcuları suçlayan habere dikkatli bakılırsa, aslında sporcuların başarısızlığında Başbakan’ın taktikleri ve üzerlerinde kurduğu psikolojik basıncın etkisi olabileceği de akıllara geliyor.

 

Zaytung'u aratmayan haberde olimpiyatlara katılan Türk sporcuların Başbakan Erdoğan'ın tavsiyelerine uymadıkları için başarısız oldukları anlatılıyor. Star ya da Yeni Şafak gibi "yandaş" oldukları iddia edilen gazeteleri bile gölgede bırakan haberde "Başbakan'ın taktiklerini dinlemediler" başlığı ile sporcuların başarısızlığına inanılmaz bir yorum getirildi. "Başbakan Tayyip Erdoğan ne dediyse, ne temennide bulunduysa, sporcularımız tersini yaptı.." spotuyla duyurulan haber sosyal medyada da alay konusu oldu.

 

HÜRRİYET.COM.TR'DEN AKILLARA ZİYAN BAŞBAKAN GÜZELLEMESİ

Başbakan Erdoğan'ın Londra'da yarışan Türk bayan voleybolculara "Çin maçında bloklara dikkat edin" dediğini, boksörlere ise "Gardınızı alın, kontra yumruklara dikkat edin" dediğini vurgulayan Hürriyet'in internet sitesi, sporcuların bu tavsiyeler uymayarak başarısız olduğuna dikkat çekti. Bununla da yetinmeyen Hürriyet, Başbakan'ın Türk güreşçilere verdiği tavsiyelere değindi. Başbakan'ın güreşçilerimizin başantrenörü Yakup Topuz’a "Yakup Hoca, bunlara künde atmayı öğret" dediğini hatırlatan Hürriyet haberini şöyle noktaladı: Bakalım onlar Başbakan Tayyip Erdoğan’ın uyarılarını dikkate alıp, 5 Ağustos’ta başlayacak müsabakalarda başarılı olabilecekler mi?

 

TWITTER'A HÜRRİYET GEYİKLERİ DAMGA VURDU

Hürriyet.com.tr'nin haberi sosyal medya ve sözlüklerde de alay konusu oldu. İşte Twitter'daki olimpiyat ve Hürriyet yorumları:

 

tam 4 defa okudum, ve hala; zaytung'a koyulacakken yanlışlıkla hürriyet'e konulduğunu düşünüyorum.

 

hürriyet mizahçilarin ekmegi ile oynuyor..

 

Gerçek mi bu haber. Yani Hürriyet bunu gerçekten yazdı değil mi?

 

Hürriyet web sitesi itinayla yalamış pür-i pak yapmış. Nedense haberde imza yok. O usta dilin sahibini görmek isterdik

 

sporcuların olimpiyatta madalya alamayarak hükümeti yıpratmaya çalıştığını falan da iddia edecek hürriyet gazetesi bu gidişle

 

Halil Mutlu: Gerçekten çok kötüyüz. Uğraşsanız bile bu kadarını yapamazsınız. (Hürriyet)

 

başbakan hangi taktiği verdiyse sporcularımız tersini yapmış (hürriyet) mahsusdan madalya almamışlar; @ademyavuza haklı ergenekoncu bunlar!

 

Hürriyet bu haberi yapabiliyorsa medya olarak Kuzey Kore'yle dalga geçme günleri artık bitmiştir.

 

Bu haber gerçek mi??!! Gazetede yazdığına göre gerçek! Hürriyet olduğuna göre "acaba mı?" Ama gazetede yazıyorsa gerçek

 

hürriyet şu haberi trollük olsun diye yapmadıysa durum çok acıklı.

 

hürriyet gazetesi o haberi yaparken ve o başlığı atarken hiç utanmadı mı acaba çok merak ediyorum.

 

İşte Hürriyet'in şimdi başlığı “Başbakan önerdi, tersi oldu” şeklinde değiştirilen olimpiyat ruhuna takla attıran haberi:

 

BAŞBAKAN'IN TAKTİKLERİNİ DİNLEMEDİLER

Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nın açılışını izleyip, daha sonra salonda Potanın Perileri’ne destek veren Erdoğan, Türkiye’ye döndükten hemen sonra gece 03.00’te de Kadın Voleybol Milli Takımı oyuncularını aramış, "Çin maçında bloklara dikkat edin" demişti..

 

Ancak Filenin Sultanları, Başbakan’ın bu uyarısına karşın Çin’e 3-1 yenilmekten kurtulamamıştı..

 

Türkiye’ye dönse de Londra’daki sporcularımızla irtibatı kesmeyen ve maçları yakından takip eden Başbakan Erdoğan temenni de bulunduğu bir başka spor dalı ise bokstu..

 

Müsabaka öncesi olimpiyat köyünü arayan Başbakan boksörlere başarı dileklerinde bulunurken, "Gardınızı alın, kontra yumruklara dikkat edin" demeyi de ihmal etmemişti..

 

Ancak boksörlerimiz de 2’si dışında başarılı olamayarak elenip, Erdoğan’ın yüzünü kara çıkartmıştı..

 

Başbakan’dan uyarı alan bir başka spor dalı ise güreş..

 

Serbest Güreş Milli Takımı Başantrenörü Yakup Topuz, "Sporculara, ‘Başbakanımızı kırmayın. Şampiyon olurken mutlaka birkaç tane künde atın’ dedim" diyerek, Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Dolmabahçe’deki konutunda olimpiyat kafilesinde güreşçilerle aralarında geçen diyaloğu anımsattı.. Bilindiği gibi Başbakan Erdoğan, sporculara tek tek başarı dilerken, başantrenör Yakup Topuz’a "Yakup Hoca, bunlara künde atmayı öğret" demişti..

 

Filenin Sultanları ve boksörlerden sonra şimdi gözler güreşçilere çevrildi..

 

Bakalım onlar Başbakan Tayyip Erdoğan’ın uyarılarını dikkate alıp, 5 Ağustos’ta başlayacak müsabakalarda başarılı olabilecekler mi?