Türk Milli Takımı'nın Almanya karşısında yaşadığı ikinci hezimet, Guus Hiddink'i iyice topun ağzına getirdi. Hollandalı hoca ile Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar arasındaki ipler bu sonuçla iyice gerildi. Aydınlar'ın, Azerbaycan'ı yenip 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılsak bile Hiddink ile yolları kesin olarak ayırmayı düşündüğü öğrenildi.

TFF başkanının, "Bu kadar kolay grupta bile zorlanıyor ve işi son maça bırakıyorsak, bu tamamen teknik direktörün suçudur. Futbolumuz çok kötü. Milli Takım gelecek için hiç umut vermiyor. Artık Hiddink'e olan inancımı yitirdim" diyerek yeni arayışlara girdiği belirlendi.

2 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme yapılması planlanan başarılı hoca, ay-yıldızlı ekibi çalıştırmaya sıcak bakıyor

Yıllık 4 milyon euro alan Hiddink'in sözleşmesindeki +2 yıllık opsiyonun kullanılmayacağı ifade edilirken, Aydınlar'ın Milli Takım hocalığı için favorisinin ise Hiddink'i gruptaki iki maçta da mat eden Joachim Löw olduğu bildirildi. TFF'nin hemen çalışmalara başladığı, Löw'ün Türk menajeri Harun Aslan ile ilk temasın kurulduğu kaydedildi.

Yıllık 2.5 milyon euro alan Löw'e 2+2 yıllık sözleşme için senelik 3.5 milyon euro teklif edileceği, önerinin 2012 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra geçerli olacağı belirtildi. Alman Futbol Federasyonu ile 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunan 51 yaşındaki teknik adamın 2 yıllık tazminatı 5 milyon euro. (Gazeteport)