Genel seçim çalışmaları kapsamında HDP milletvekili adayları halk toplantılarını sürdürüyor. HDP Kocaeli milletvekili adayları Ali Haydar Konca, Bedia Salhan ve Sinan Odabaş'ın yanı sıra HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Akgül ve Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Yücel Demirer Kartepe'deki halk toplantısında bir araya geldi.

"HDP RAKAMSAL OLARAK DA ANA MUHALEFET OLMA YOLUNDA"

Toplantıda söz alan HDP Kocaeli 1.sıra milletvekili adayı Ali Haydar Konca halkın HDP’ye büyük ilgi gösterildiğini, HDP’nin bu ilgiyle barajı rahatlıkla aşarak mecliste güçlü bir demokratik temsil gerçekleştireceğini belirtti. Konca zaten fiilen ana muhalefet partisi konumunda olan HDP’nin rakamsal olarak da ana muhalefet partisi olması durumunda, Türkiye’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayarak Türkiye’de istikrarın sağlanması için tam demokratik ve yeni bir anayasanın zorunlu olduğuna dikkat çekti. 

"GEZİ İLE KOBANÊ RUHU BİRLEŞTİ"

“Bugün Gezi ruhu ve Kobanê ruhu HDP’de birleşmiştir. Bu ruhun Türkiye’deki tüm halklar ve ezilenlerin geleceği açısından önemlidir” diyen Konca herkesi barış ve demokrasi için HDP’ye davet etti.

"HDP GÜNDEN GÜNE BÜYÜYOR"

Milletvekili adaylarından Sinan Odabaş ise HDP'nin halkın iradesine dayalı halkların öz örgütlülüğü olduğunu vurgulayarak HDP’nin halk desteği ile günden güne büyüdüğünü belirtti. (Demokrat Haber)