Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Hamdi Yasaman, HDP’deki gibi eş başkanlık sistemi getirilmesi gerektiğini söyledi.

Hamdi Yasaman, mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen nisan ayı divan kurulu toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu.

"Galatasaray Derneği ile Galatasaray Sportif AŞ'nin ayrılması, iki başkanlık olması lazım. Eş başkanlığın getirilmesini savunuyorum. Böyle bir şey olursa ticaret hukukçusu olarak Sportif AŞ'nin başında olmak isterim ama eş başkanlık statüsü gibi olabilir. Başkanlık seçiminin değişmesi lazım. HDP'de eş başkanlık var bizde de olması lazım. Böyle bir şekilde oluşum lazım. Galatasaray'ın röntgenini çektim. Galatasaray'ın hakikaten yapılanmaya ihtiyacı var."

Yasaman, mevcut yönetimden başkanlık seçimi için şu an bir aday çıkmasının doğru olmadığını söyledi.

"Aramızda bir rekabet olursa bize zarar verir. Bizden bir aday çıkacaksa son gün olan 30 Nisan'da adaylığını açıklaması lazım. Ortak aday mı olur, birkaç aday mı olur, belirlenmiş bir şey yok. Çeşitli görüşler var. Bu seçimde hakikaten zor durumdan kurtulmak için çok iyi bir ekip oluşturmak, bizim ekibe takviyeler koymak istiyoruz. Bu ekibin devam etmesi lazım."

(Bianet)