2011 yılında Fatih Terim takımın başına geçtiğinde en önemli icraatı olmuştu Galatasaray ’ın Fernando Muslera transferi. 5 senelik imza atan Uruguaylı eldiven, sarı-kırmızılı formayla inanılmaz işler başarmış, 2 sezon arka arkaya gelen şampiyonlukta büyük rol oynamıştı.

Taffarel etkisini Muslera ile yakalayan Galatasaray Kulübü, Uruguaylı eldiven ile uzun yıllar çalışmak için düğmeye basmış ve 31 Aralık 2013 tarihinde sözleşme uzatmak için görüşmelerin başladığını KAP’a bildirmişti. Ancak aradan 4 ay geçmesine karşın taraflar arasında hala bir anlaşma sağlanamadı. Muslera ve yönetimin para konusunda orta yolu bulamadığı ve deneyimli kalecinin ayrılma noktasına geldiği öğrenildi.

GELECEK SENE SERBEST KALABİLİR

Habertürk'ten Erhan Telli'nin haberine göre; şu anda yıllık 2 milyon euro kazanan ve 2 senelik daha kontratı olmasına karşın gelecek sezon sonunda FIFA kuralını (Webster vakası / FIFA 17. Madde) devreye sokarak yıllık ücreti kadar bonservis bedeli karşılığında takımdan ayrılma ihtimali bulunan Muslera’ya yönetim, 2.5 milyon euro önerdi. Ancak Muslera’nın bu rakamı beğenmediği ve 3.5 milyon euro garanti ücret istediği, yönetimin de bunu reddettiği öğrenildi.

Aylardır süren pazarlıkların ardından sonuç alınamaması üzerine Muslera’nın restini çektiği ve sezon sonunda ayrılmak istediğini yönetime bildirdiği ifade edildi.      

LAVEZZI’NİN MENAJERİ AÇIKLADI

İtalyan basınından Di Marzio’nun haberine göre Cimbom, bir süredir gündeminde tuttuğu, PSG ile 2016 yılında sözleşmesi bitecek olan Ezequiel Lavezzi’nin menajeri ile görüşme halinde...

4 Mayıs’ta Lavezzi’nin PSG’den ayrılıp ayrılmayacağına karar vereceklerini belirten Arjantinli oyuncunun menajeri, yıldız futbolcunun Galatasaray ya da Chelsea’ye transfer olabileceğini açıkladı.

ARANAN ADAM WESLEY

Galatasaray’da bu sezon iyi bir performans sergileyen Wesley Sneijder’ın Ada’dan talipleri adeta yarış içine girdi... Jose Mourinho’nun İnter’den eski öğrencisi olan Hollandalı yıldızı Chelsea’ye transfer etme çabalarının ardından; daha önce de Sneijder’ın adının geçtiği Manchester United ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz basını, gelecek sezon yeni bir yapılanma içerisine girecek olan ‘Kırmızı Şeytanlar’ın Sneijder’ı kadroya katmak için yüklü bir bonservis ücretini gözden çıkardığını belirtti. Haberde Louis Van Gaal’in yeni teknik adam olması halinde de vatandaşı olan Sneijder’ın transferinin daha kolay biteceği ileri sürüldü. (Radikal)