Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis için bir tweetinde ‘maymun’ ifadesini kullanan sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan’ın 3 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca Hepcan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Sputnik'te yer alan habere göre hazırlanan iddianamede, Galatasaray Kulübü 'şikayetçi', futbolcu Gomis 'mağdur' sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüpheli Hepcan'ın tweetinin, her ne kadar isim geçirilmemiş ve üstü kapalı bahsedilmişse de mağdurun şahsına dair olduğu belirtilerek, şüphelinin kamuoyunca bilinmesi, sosyal medyada takip eden kişi sayısının fazla olması, mağdur futbolcunun ten rengi gözetildiğinde kamu güvenliği açısından tehlike arz ettiği belirtildi.

Şüphelinin mağduru alenen aşağıladığı anlatılan iddianamede, Hepcan'ın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, 'hakaret içeren tezahüratta bulunma' suçundan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılması istendi.

NE OLMUŞTU?

Hepcan, söz konusu tweet’te “Bizim takım oturana kadar lig biter hacı. Galatasaray’da bi tane maymun var topa düşmanı gibi vurup yere falan atıyo kendini işimiz çok zor” diye yazmıştı. Hepcan’ın kastettiği oyuncunun Fransız futbolcu Gomis olduğu belirtilmişti.

Hepcan’ın paylaşımı tepki almış, ‘IrkçıHakanHepcan’ hashtag’i kısa sürede Twitter’da en çok konuşulanlar listesinde birinci sıraya yükselmiş ve Hepcan hakkında pek çok suç duyurusunda bulunulmuştu.

Hepcan, ‘yanlış anlaşıldığını’ belirterek kendini savunmuştu.

‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ve ‘sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanuna muhalefet’ suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Hepcan, serbest bırakılmıştı.