Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Trabzonspor ile karşılaştı. Sarı lacivertliler, Mehmet Topuz’un golüyle Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti. Bordo mavililerde Aykut Akgün, 55. dakikada kırmızı kart gördü.

 

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Trabzonspor’u ağırladı.

 

Fenerbahçe, Mehmet Topuz’un 24. dakikada kaydettiği kafa golüyle Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler bu galibiyetle puanını 34’e çıkartırken, 6 haftadır sahadan galibiyetle ayrılamayan Trabzonspor ise 21 puanda kaldı.

 

Fenerbahçe karşılaşmaya, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Stoch, Alex ve Semih Şentürk 11’i ile çıkarken; Trabzonspor da Tolga Zengin, Celustka, Giray Kaçar, Glowacki, Cech, Aykut Akgün, Serkan Balcı, Colman, Halil Altıntop, Alanzinho ve Burak Yılmaz 11’i ile sahada yer aldı.

 

Karşılaşma Fenerbahçe’nin vuruşu ile başladı. İlk dakikalarda oyunun kontrolünü ele geçiren sarı lacivertliler, Trabzonspor kalesine etkili geldi. Konuk ekibin kalesinde baskı kuran Fenerbahçe, aradığı golü 24. dakikada Mehmet Topuz ile buldu: 1-0.

 

Alex’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Topuz, boş pozisyonda çok iyi yükselerek net bir kafa vuruşuyla topu Trabzonspor ağlarına gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

 

Fenerbahçe aradığı golü bulduktan sonra tempoyu düşürerek daha kontrollü bir oyun sergilemeye başladı. Trabzonspor daha fazla risk alarak sarı lacivertlilerin kalesine gitti, ancak skora denge getirmeyi başaramadı ve ilk devre Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

 

Karşılaşmanın ikinci devresi ilk devreye oranla daha hareketli başladı. İkinci yarıda ilk tehlikeli atak Trabzonspor’dan geldi. Ev sahibi takımda Yobo ve Serdar Kesimal’ın sektirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Burak’ın şutunda top auta çıktı.

 

DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK

 

Trabzonspor’da Aykut Akgün, 55. dakikada Gökhan Gönül’efaul yaptığı iddiasıyla ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü.

 

Gökhan Gönül centilmenlik yaparak rakibin kırmızı kartını engellemek istedi. Gökhan hakeme gitti, rakip bana dokunmadı, ben kendim düştüm, anlamında bir şeyler söyledi. Ama hakem dinlemedi ve kırmızı kartı çıkardı.

 

Rakibi sahada 10 kişi kalınca Fenerbahçe, oyunu bordo mavililerin yarı sahasına yıktı.

 

Konuk ekip eksik olmasına rağmen kendi sahasından hızlı çıkarak Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalıştı. Bordo mavili ekip, 67. dakikada gole çok yaklaştı. Marek Cech’in ceza sahası dışından çektiği sert şut yan direğe çarparak auta gitti.

 

Kalan sürede iki takım da başka gol bulamazken, karşılaşma Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.