Galatasaray ligin 30. haftasında Kasımpaşa’yı konuk etti.

TT Arena'da kadın ve çocuklara karşı oynanan mücadele saat 19:00'da başladı. Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmada yardımcı hakem olarak Bahattin Duran ve Tarık Ongun görev yaptı.

Galatasaray’ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, cezalı Burak Yılmaz ve sakat Didier Drogba’nın yerine forvette Umut Bulut ile genç futbolcu Berk İsmail Ünsal’a görev verdi.

Sarı-kırmızılı takım, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Bursaspor ile oynadıkları karşılaşmada gördüğü kırmızı kart sonucu cezalı duruma düşen golcü futbolcu Burak Yılmaz ile sakatlığı nedeniyle tedavi için yurt dışına giden Fildişi Sahilli oyuncu Drogba’nın yerine Kasımpaşa karşısında, Umut Bulut ve 20 yaşındaki Berk İsmail Ünsal ile gol aradı.

Bu arada Kasımpaşa maçı, Galatasaray’ın ligde en golcü isimleri olan Burak Yılmaz (13 gol) ile Didier Drobga’nın (10 gol) bu sezon aynı anda kadroda olmadığı ilk karşılaşma oldu.

İlk yarı 1-0'lık Kasımpaşa üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya Galatasaray, Umut Bulut'la tehlikeli başladı. Sneijder'in pasıyla hareketlenen Umut, kaleci Isakkson ile karşı karşıya kaldı ancak pozisyonu gole çeviremedi. 51. dakikada ise Kasımpaşa golü buldu. Galatasaray savunması eksik yakalandı ve Scarione orta alanda topla buluştu. Sağ kanattan bindirme yapan Viudez'e pasını gönderdi. Viudez, topu bekletmeden uzak köşeye vurdu ve farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

Galatasaray bu golden sonra biraz daha atak oynadı. Ancak Kasımpaşa da akınlarına devam etti. 64. dakikada Adem Büyük ceza sahası dışından şutunu çekti. Savunmaya çarpan top ceza sahası içerisinde boş pozisyonda kalan Scarione'ye geldi. Scarione, topu kontrol edip şutunu attı ve durumu 3-0'a getirdi.

Dakikalar 77'yi gösterdiğinde sağ kanattan kullanılan kornere savunmadan gelen Yalçın Ayhan, durumu 4-0'a getiren golü kaydetti.

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele bu skorla bitti.

GALATASARAY'IN 11'İ: Muslera, Eboue, Semih, Hakan, Sabri, Melo, Ceyhun, Selçuk, Umut, Berk İsmail, Sneijder.

KASIMPAŞA'NIN 11'İ: Andreas Isaksson, Yalçın, Elyasa Süme, İlhan, Ryan Donk, Oscar Scarione, Kerem, Castro, Ryan Babel, Tabare Viudez, Adem