Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Mersin İdmanyurdu'nu konuk etti. Salı akşamı Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile zorlu bir maça çıkacak olan sarı kırmızılılar, bu maçın provasını ligde iyi yapamadı ve Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalarak çok önemli 2 puan bıraktı.

Maçın ilk devresinde gol olmazken iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Galatasaray Sneijder ve Selçuk'un duran topları ile kaleyi yoklarken Mersin İdmanyurdu hızlı hücumlarla gol aradı.

İkinci yarı ise adeta golle başladı. 49. dakikada Mersin İdmanyurdu Welliton'un golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Golün şokunu santrayı yaptıktan sonra bulduğu ilk pozisyonda atan Galatasaray, Lukas Podolski'nin ayağından bulduğu golle skora dengeyi getirdi. Bu dakikadan sonra sarı kırmızılılar oyunu rakip yarı alana yıktı. Üst üste pozisyonlar bulan Galatasaray, Mersin kalecisi Zülfikar'ı geçmeyi bir türlü başaramadı. Maçın son anlarında da iki takım skoru değiştiremeyince mücadele 1-1 sona erdi.

Maçın 90+4. dakikasında Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Şampiyonlar Ligi öncesinde ligde yara alan Galatasaray, puanını 5 yaptı. Mersin İdmanyurdu ise ligdeki ilk puanını Türk Telekom Arena'da aldı. (Cumhuriyet)