Cumartesi günü Florya’da Shakhtar Donetsk ile oynanan hazırlık maçı sonrası Shaktar teknik direktörü Mircea Lucescu ile sürpriz bir yemek yiyen Galatasaray yönetiminin Rumen teknik adama teklif yaptığı iddia edilmeye başlandı.

Floryada gerçekleşen buluşmada bir araya gelen Galatasaraylı yöneticiler ve Lucescu arasında gerçekleşen buluşmada eski Galatasaray teknik direktörüne bir nevi iade-i itibar yapılmıştı.

Ancak iddialara bakılırsa Lucescu ile yenen yemek sadece bununla sınırlı değil.

Galatasaray başkanı Ünal Aysal’a yakınlığı ile bilinen bir isim, (bu isim hem eski bir yönetici, hem de tanınan bir siyasetçi) bir gün önce Mircea Lucescu ile kaldığı otelde bir araya geldi ve Rumen teknik adama, “Gelecek yıl Galatasaray’ın başına geçer misin?” önerisinde bulundu.

Bu öneri sırasında masada Lucescu’nun Beşiktaş’ta olduğu dönemden tanıyan dostları da vardı. Mircea Lucescu bu durum karşısında büyük şaşkınlık yaşayıp yanındakilere, “Mancini’yi daha yeni almadılar mı?” şeklindeki bir soru ile yanıt verdi.,

Bunun üzerine aynı ünlü isim ise “Aldık ama Mancini sezon sonunda G.Saray’ı bırakıp İtalya Milli Takımı’nın başına gidebilir. Zaten buraya gelirken böyle bir teklif gelmesi durumunda ayrılma şartı var” dedi.Aynı ismin “Sen G.Saray’a geri dönmeye nasıl bakarsın, onu söyle” sözüne ise Lucescu’dan olumlu bir yanıt gelmedi.

Lucescu’nun, böyle bir durumda geri dönmeyi düşünmediğini ama yerine, oğlu Razvan’ı tavsiye ettiği de iddialar arasında. Aysal’a yakınlığı ile bilinen bu isim ise “Ama oğlun G.Saray için çok genç ve Türkiye için de tecrübesiz. Sen gelirsen, o zaman o da yardımcın olur. 1-2 yıl birlikte çalışırsınız. Daha sonra koltuğu ona bırakırsın” önerisini yaptı.

Ancak Lucescu oğlununda iyi bir teknik direktör olduğunu yineledi ve teklife sıcak bakmadı.

Bu konuşmalardan Ünal Aysal’ın da haberi olduğu ve sonrasında telefonla görüşmenin ayrıntılarının Aysal ile paylaşıldığı da belirtildi. (Eurosport)