Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası G Grubu ilk maçında Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi. Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktör olarak Galatasaray'ın başında ilk kez yer aldığı mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 4-2 kazanmayı başardı.

Galatasaray'ın gollerini 15 ve 36. dakikada Selçuk İnan, 83. dakikada Bruma, 89. dakikada Umut Bulut kaydederken, Eskişehirspor'un golleri 5. dakikada Serdar Özkan, 61. dakikada Erkut Şentürk'ten geldi.

Galatasaray bu sonucun ardından G Grubu'nda 3 puanla 1. sırada yer alırken, Eskişehirspor puansız son sırada yer aldı.

MAÇ GOL VE PENALTIYLA BAŞLADI

Karşılaşmaya Galatasaray hızlı başlayan taraf oldu. Orta alanı hızlı geçen Galatasaray'da Umut'un pasında ceza sahası içerisinde Emre topla buluştu. Emre Sabri'nin koşu yoluna gönderdi. Sabri'nin asğ çizgiye yakın bir noktadan açtığı ortayı kaleci Sinan son anda kornere çelmeyi başardı. Mücadelenin 5. dakikasında ise Eskişehirspor ceza sahası dışında bir serbest vuruş kazandı. Eskişehirspor'da kazanılan sertbest vuruşu, Serdar Özkan şık bir vuruşla gole çevirdi ve konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.

Bu golün hemen bir dakika sonrasında Galatasaray atağında Sabri'nin ortasına savunma elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışını Makedon futbolcu Goran Pandev gole çeviremedi.

SELÇUK İLK GOLÜNÜ ATTI

1-0'dan sonra Galatasaray daha fazla topla oynayan taraf oldu. 15. dakikada sarı-kırmızılılar ceza sahası dışında tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Bu sezon resmi maçlarda golü olmayan Selçuk İnan, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderirken, frikik hasretine de son verdi ve Galatasaray adına skora 1-1'lik dengeyi getirdi.

MAÇTAKİ İKİNCİ PENALTI

Mücadelenin 36. dakikasında 6. dakikada bir penaltı atışından yararlanamayan Pandev, rakibin müdahalesi sonucu ceza sahası içerisinde yere düştü ve hakem bu pozisyonda bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Galatasaray'da ilk golü atan Selçuk topun başına geçti. 36. dakikada Selçuk penaltı atışını gole çevirerek Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi.

İlk yarıda başka gol olmayınca, 45 dakika Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

(Sporx)