Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, 'futbolda şike soruşturması' kapsamında İstanbul ve Antalya başta olmak üzere 12 ilde operasyon başlattı.

Sabah 7:00 itibariyle başlatılan operasyonda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın evinde arama yapıldı. Yapılan aramanın ardından Aziz Yıldırım sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Aziz Yıldırım dışında, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Eskişehirspor antrenörü Bülent Uygun, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut ile futbolcular Serkan Çalık, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Mehmet Yıldız ve Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 40'a yakın kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete getirildi.

Gözaltına alınanlar arasında Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni de bulunuyor.

'BEN DE BİLMİYORUM'

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sorular üzerine, ''Ben de bilmiyorum, gidince göreceğiz'' dedi.

'TAMAMEN KİŞİSELDİR'

Yıldırım'ın evi dışında Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, ''Gözaltıların takımımızla ilgisi yoktur, tamamen kişiseldir'' dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü ana binası, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda arama başlatıldığı bildirildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

TRABZONspor VE BEŞİKTAŞ KULÜPLERİNDE DE ARAMA

Şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinde de arama yapıldığı belirtiliyor.

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINANLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınan 6 kişyiden 5'inin kimlikleri belli oldu. Bu kişilerin Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, yardımcısı Serdar Berkin, Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş, Fenerbahçeli futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı ve Tarık Özartan olduğu belirtildi.

İNCELEME YAPILAN MAÇLAR

Soruşturma, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'deki şike iddialarına yönelik olarak başlatıldı.

30. hafta oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçı için teşvik incelemesi yapılıyor. 34. haftada oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçı için şike incelemesi yapılıyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler;

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu

Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu

Fenerbahçeli Futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sezer Öztürk

Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz

Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun

Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız

Geçen yıl Sivasspor'da kiralık forma giyen kaleci Korcan Çelikay

Menajer Ali Kıratlı

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş

Adanaspor Teknik Direktör yardımcısı Serdar Berkin

Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş

Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü

Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker

Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut

AJANSLAR