Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, futbolda penaltı uygulamasının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Almanya’nın Mönchengladbach kentindeki bir sunumda konuşan FIFA’nın İsviçreli yöneticisi, penaltı uygulaması ile futbolun ‘temelini’ ve ‘esasını’ kaybettiğinin altını çizdi. Blatter, “penaltı durumunda takım yoktur ve sadece bire karşı bir vardır. Sonuçta biri kaybediyor ve bu da oyunumuza (futbola) uymuyor” dedi.

Blatter, “penaltı bir lotodur ve oyuncular için tam bir trajedi. Aslında bu sadece televizyonlar için iyi, çünkü izlenme payları tavan yapıyor” derken, penaltı uygulamasına henüz alternatifinin olmadığını da söyledi.

77 yaşındaki FIFA Başkanı Sepp Blatter, daha önceleri de penaltının profesyonel futbol kuralları arasından silinmesi gerektiğini söylemişti. Blatter, daha önceki dünya kupaları öncesinde de bu isteğini dile getirmiş, ancak başarılı olamamıştı.

Blatter’in talebi kabul edilse de, 12-13 Haziran’da Brezilya’da başlayacak Dünya Kupası’na yetişmesi de mümkün değil.

FIFA Başkanı, 2022 Katar Dünya Kupası için ülkede süren inşaat çalışmalarında her yıl yüzlerce yabancı işçinin hayatını kaybetmesi ve diğer insan hakları ihlallerine ilişkin ise, “Katar’da yaşamın, insan haklarının ve çalışmanın temeline uygun olmayan şeyler oluyor. Biz bunun için mücadele ediyoruz ve sorumluluk alıyoruz. Ancak, bizler bir spor kuruluşu olarak tüm sorumluluğu taşıyamayız. Biz oraya işçi gönderen şirketlerin yerine sorumluluk alamayız. Ücretlerinin kötü ödenmesinden de biz sorumlu değiliz” dedi.