Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Feherbahçe'ye 2 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Kuruldan yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'deki Kayserispor-Fenerbahçe maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat, ve bu eylemin aynı sezon içinde 7'nci kez gerçekleştirilmesinden dolayı Fenerbahçe'ye, 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 300 bin lira para cezası verildiği kaydedildi.

Taraftarı önünde oynadığı Kardemir Karabükspor maçında da aynı gerekçeyle 1 maç seyircisiz oynama cezası alan ve itirazı Tahkim Kurulu tarafından reddedilen sarı-lacivertli ekip, son kararda herhangi bir indirim olmaması durumunda, gelecek sezon evindeki ilk 3 maçında bu cezaları çekmek zorunda kalacak.

ÖZYAKUP VE KAFKAS'A DA CEZA

Kurul, Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup'a, ligdeki Beşiktaş - Gençlerbirliği maçında rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle, 2 resmi müsabakadan men cezası uygulandığını duyurdu.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'a da, ligdeki Sivasspor maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle, 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 13 bin lira para cezası verildiği aktarıldı.