Fenerbahçe takım otobüsü dün gece Rize'den Trabzon Havalimanı'na giderken silahlı saldırıya uğradı. BBC Türkçe'den Beril Eski’ye  olayla ilgili konuşan ve ismini açıklamak istemeyen bir Fenerbahçe yetkilisi "Trabzon'da her sene şiddet olayları yaşanıyordu. Bu olay 'geliyorum' diyordu" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe yetkilisi, şunları söyledi:

"Trabzon'da her sene şiddet olayları yaşanıyordu. Rize Trabzon arası 70 kilometrelik yol, bu yola 100'er metre aralıkla polis yerleştiriliyodu. Polis korteji Rize sınırında bitiyordu. Yolda hep bir yerlerden araca taş geliyordu. 2004 yılında bir futbolcumuzun bu taşlardan biriyle kafası yarılmıştı. Hatta bir defasında Trabzon'da kara yolundan ulaşamayıp, deniz yoluyla bizi takip etmiş; meşale yakıp gürültü yaparak oteldeki futbolcularımızı uyandırmışlardı."

"Geçen yıl trabzon maçı yarım kalmıştı. Bundan iki yıl önce Fenerbahçe Televizyonu'nun canlı yayınında yönetimin bulunduğu otobüse silah çekmişlerdi. Ateş edilmedi ama silah çekildiği kamera görüntülerine yansıdı. Bu olay 'geliyorum' diyordu."

'KOMİK CEZALAR VERİLİYOR'

Yaşanan olaylarla ilgili cezaların yetersizliğini vurgulayan Fenerbahçe yetkilisi, sözlerine şöyle devam etti:

"Rize'de hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Ama Trabzon'da kurtarılmış bölgede oynar gibiyiz. Daha önce yaşananlarla ilgili çok komik cezalar verildi. Maçlar da başka şehre taşınmadı."

Saldırının gerçekleştiği yerin çok ıssız bir yer olduğunu vurgulayan yetkili "Orası çok tehlikeli bir viyadük. Bir tarafı orman, bir tarafı deniz olan ıssız bir yol. Otobüs devrilse denize yuvarlanacaktı. Herkes çok korktu" dedi.

Saldırının silahla yapıldığının kesin olduğunu belirten yetkili, "Hiçbir taş camı delmez, taş atılsa cam tuzbuz olur. Direksiyona da isabet eden kurşunlar var" ifadelerini kullandı.