Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse Rize deplasmanı dönüşü yapılan silahlı saldırının ardından sarı-lacivertli takımın formasını giyen iki oyuncuya bugün de silahlı saldırıda bulunuldu. Üst üste yaşanan saldırılar üzerine yabancı haber ajansları, Fenerbahçe oyuncularından görüş almak için adeta yarışıyor.

Sarı-lacivertli futbolcular Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek'in içinde olduğu araca Sancaktepe gişelerde yapılan silahlı saldırıyı duyan diğer futbolcular büyük şok yaşadı. FB TV muhabiri Fatih Demirkol'un verdiği bilgiye göre; saldırı haberini alan futbolculara ulaşmaya çalışan yakınları panik oldu.

Yabancı haber ajansları da sarı-lacivertli oyuncularla iletişime geçmeye çalıştı. Avrupa basınının Fenerbahçelilerden görüş almak istemesi sonucu telefon trafiği yaşandı.

Hollanda medyası, Fenerbahçeli futbolcular Mehmet Topal ile Uygar Mert Zeybek'in silahlı saldırıya uğramasına geniş yer verdi. Gazete ve televizyonların internet sitelerinde fotoğraflar eşliğinde kullanılan haberde, daha çok Robin van Persie'nin takım arkadaşları silahlı saldırıya uğradı yönünde ifadeler ön plana çıkarıldı.

"VAN PERSIE'NİN TAKIM ARKADAŞLARINA SİLAHLI SALDIRI"

"Fenerbahçe'ye saldırı" başlığıyla haberi veren ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, Robin van Persie'nin takım arkadaşlarının kurşun geçirmez camlara sahip arabada saldırıya uğradığını yazdı.

Mehmet Topal'ın ve Uygar Mert Zeybek'in sabah antrenmanından sonra uğradığı saldırıda yara almadan kurtulduğuna işaret edilen haberde, Fenerbahçe'nin olayı terörist saldırı olarak nitelediği kaydedildi. De Telegraaf'ın haberinde Fenerbahçe'nin daha önce Rize deplasmanında dönerken uğradığı silahlı saldırıya da dikkat çekildi.

AD Gazetesi ise "Fenerbahçeli futbolculara arabada saldırı" başlığını tercih ettiği haberde, Robin van Persie'nin takım arkadaşlarının sabah antrenmanın ardından uğradıkları silahlı saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtti.

NOS televizyonu da "Fenerbahçeli futbolculara saldırı" başlığıyla verdiği haberde, iki oyuncunun içinde bulunduğu arabanın kurşun geçirmez camları olduğunu ön plana çıkardı. (Radikal, Fanatik)