Çaykur Rizespor maçının ardından Feherbahçe kafilesini taşıyan otobüsün Trabzon Havalimanı'na doğru giderken Sürmene'de uğradığı silahlı saldırıya ilişkin yeni açıklama geldi. Saldırıda yaralanan şoförün yüzünün sol tarafında kemikte kurşun giriş yeri tespit edilirken; Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırıda kullanılan silahla ilgili "Silahın cinsi, büyük ihtimale av tüfeği. Tüfekle atılmış bir kurşuna benziyor" dedi.

"BÜYK İHTİMALLE AV TÜFEĞİ"

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıya ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Çeşitli bilgiler var. Arkadaşlarımız toparlıyorlar ama şu an ulaşılmış veya alınmış bir şey yok" dedi.

Öz, saldırıda yaralanan otobüs şoförünün sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "En büyük teselli o. Durumu çok sıkıntılı gibi gözükmüyor. Dün zaten ihtiyaten uyutmuşlardı. Hayati fonksiyonları çalışıyor. Bugün normale döner" dedi.

Vali Öz, saldırıda kullanılan silahla ilgili de "Silahın cinsi, büyük ihtimale av tüfeği. Tüfekle atılmış bir kurşuna benziyor" ifadesini kullandı.

HASTANE: YÜZÜNDE KURŞUN GİRİŞ YERİ VAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile hastanenin acil servisi önünde, şoför Uğur Kıran'ın durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Özlü, hastanın sağlık durumunun stabil gözüktüğünü belirterek, "Sadece yüzünün sol tarafında kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık. Bunlar incelenmek için emniyet güçlerine teslim edildi." dedi.

Özlü, hastayı yoğun bakım ünitesine alacaklarını anlatarak,  "Orada takibini yapmaya devam edeceğiz ama hastamızın genel durumu iyidir" ifadesini kullandı.