(Demokrat Haber) Bugün oynanacak Fenerbahçe-Spartak Moskova maçında heyecan dorukta. Şampiyonlar ligi elemelerinde ilk maçı Moskova’da Spartak 2-1 kazanmıştı. Aykut Kocaman’la sorunlu olan Alex de 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

 

Maç şifreli kanaldan yayınlanacağı için bu heyecanı yine herkes doya doya yaşayamayacak.

 

Çok ateşli bir taraftarı olan Spartak da maça iddialı hazırlanıyor. Rusça yayınlanan Ermeni gazetesi Erkramas’ın haberine göre, bugün İstanbul’da oynanacak Fenerbahçe-Spartak maçında Rus taraftarlar tribünde Ermenistan ile Karabağ bayrakları ve ‘Türkiye soykırımı kabul et’ yazılı pankartlar açacak.

 

Geçen hafta Moskova’da oynanan maçta Spartak taraftarlarınca camii posteri ve üzerinde Atatürk’ün resmi bulunan Türk bayrağının yakılmasının ardından Moskova ekibinin resmi sitesi Türk hackerlerin saldırısına uğramıştı. Siteye yerleştirilen ‘Özür dileyin’ yazısına Spartak taraftarının tribünde Ermenistan bayrağı açarak karşılık vereceği iddia ediliyor.

 

Umarız futbol heyecanı ve rekabetine milliyetçi ve kışkırtıcı yaklaşımlar gölge düşürmez. Rakibi kızdırmak adına karşılıklı şovenizm körüklenmez. Dileyelim futbol kazansın, futbol şovenizme zemin olmasın.