Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çaykur Rizespor maçı dönüşünde Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırı sonrası açıklama yaptı. NTV Spor’a konuşan Bakan Kılıç saldırıyı "alçakça" olarak nitelendirirken, Fenerbahçe'nin önerisi olan liglerin ertelenip ertelenmeyeği konusunda da önemli bir mesaj verdi.

SALDIRGANLAR HALA YAKALANMADI

Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanacağına inandığını söyleyen Bakan Kılıç, saldırıyı "alçakça" olarak nitelendirerek, "Aldığımız son bilgilere göre şoför kardeşimiz yaralanmış durumda. Maalesef bir kurşun yarasından bahsediyor doktorlar. Şu anda sağlık durumunun stabil olduğu bilgisi verildi bana. Umarım en kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur. Tüm spor camiasının ve spor medyasının kenetlenerek bu olayı kınayıp ve lanetlemesi gerekiyor. Spor camiamızın ve futbol camiamızın şu ana kadar göstermiş olduğu birlik beraberlikten ötürü teşekkür ediyorum. Konunun detaylarıyla ilgili Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız konuyla ilgili bilgilendirildi. Onlar da konunun takipçisi. Bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için emniyet güçlerimiz de yoğun çalışma içerisinde," diye  konuştu.

LİGLER ERTELENECEK Mİ?

Liglerin ertelenmesinin söz konusu olup olmadığı yönündeki soruya ise Bakan Kılıç, “Şu anda olay çok sıcak. Tabii ki hiçbir olasılığı dışlamıyoruz. Her türlü olasılık masada” şeklinde cevap verdi.