Galatasaray ve Beşiktaş ile liderlik yarışı veren Fenerbahçe, Kadir Has Stadı'nda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'un konuğu oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da oyunu ortada kabul etti. Fenerbahçe, Erciyesspor'a nazaran daha etkili bir oyun sergiledi. Ancak devrede gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında dakika 84'te Fenerbahçe penaltı kazandı. Ceza alanına doğru soldan yapılan ortada Mehmet Topal'ın kafa vuruşu Mehmet Akgün'ün açık olan koluna çarptı. Hakem Hüseyin Göçek kale arkası hakemi Koray Gençerler'in de uyarısı ile penaltı kararını verdi.

Erciyesli oyuncular poziyonda faul olduğu yönünde büyük itirazda bulunurken karar 86. dakikada topun başına gelen kaptan Emre Belözoğlu, takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıyan golü kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 30 yaptı. K. Erciyesspor ise 14 puanda kaldı. Ligin 15. haftasında K. Erciyesspor deplasmanda Başakşehir ile karşılaşacak. Fenerbahçe ise sahasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

32 bin kişilik kapasiteye sahip statta yanlızca 12 bin taraftar maçı izledi. Bunların 10 bini Kayserili taraftarlardan oluşurken, 2 bin kadar Fenerbahçeli taraftar da kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.