UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe sahasında Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelede sarı-lacivertli temsilci Rus rakibini 2-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ikinci maç için avantaj elde eden Fenerbahçe, Rusya'daki rövanş mücadelesini 25 Şubat Perşembe günü oynayacak.

Goller: Dk. 18 ve 72 Josef de Souza (Fenerbahçe)

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Fabiano - Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali - Mehmet Topal - Josef, Ozan - Volkan, Robin van Persie, Nani

LOKOMOTIV MOSKOVA: Guilherme - Yanbaev, Pejcinovic, Mikhalik, Denisov - Kolomeytsev, Tarasov - Samedov, Fernandes, Maicon - Skuletic

FENERBAHÇE'DEN TARAFTARINA AÇIKLAMA 

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Lokomotiv Moskova ile oynanacak karşılaşmaya sportif olarak ekstra bir anlam yüklenmemesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca medyada yer alan haberlere tepki gösterilerek, taraftarın zihin altına saha ve seyirci olayına sebebiyet verebilecek önyargıların işlenmekte olduğuna dikkat çekildi. 

RÖVANŞ NE ZAMAN?

İki takım arasında turu geçecek takımı belirleyecek Lokomotiv Moskova-Fenerbahçe rövanş maçı ise 25 Şubat Perşembe günü Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak.

BU SEZON AVRUPA'DA 11. MAÇ

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'daki 11. maçına çıkacak.

Sarı-lacivertliler, 10 maçta dörder galibiyet ve beraberlikle 2 yenilgi aldı. Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi umuduyla başlayan ancak 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına elenen Fenerbahçe, Yunan temsilcisi Atromitos'u saf dışı bırakarak adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı.

Molde, Ajax ve Celtic'in olduğu grupta 9 puan toplayan sarı-lacivertliler, grup ikincisi olarak ikinci tura yükseldi.

Fenerbahçe, Avrupa'da oynadığı son 5 maçı da kaybetmezken, 2 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler son yenilgisini Norveç ekibi Molde karşısında grubun ilk maçında 3-1'lik skorla aldı.

(Kaynak: NTV)