Lig şampiyonu Fenerbahçe ve kupa şampiyonu Galatasaray, bu akşam Süper Kupa finalinde buluşacak. Manisa’daki maçın geliri Soma’ya gidecek.

Manisa 19 Mayıs Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak maçı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Karşılaşma ATV’den naklen yayınlanacak.

Maçın tüm gelirleri Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine aktarılacak.

Kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri 150'şer liradan satıldı. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları konuklara satılacak. TFF Süper Kupa maçını izleyecek tüm protokol tribünü konukları bilet başına 250 lira ödeyecek.

Maçı takip eden gazeteciler de ücret ödeyerek stada girecek.

Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray bu akşam 378’inci kez karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe’nin galibiyet sayılarında 143-121, gol sayılarında ise 526-478’lik üstünlüğü bulunuyor.

Süper Kupa finali art arda üçüncü kez Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak. Galatasaray 2012’de Erzurum’da oynanan maçı 3-2, geçen yıl Kayseri’deki karşılaşmayı 1-0 kazanıp kupayı kaldırdmıştı.

Bu akşamki mücadele, İtalyan teknik adam Cesare Prandelli’nin Galatasaray’ın başındaki ilk resmi maçı olacak.

Fenerbahçe’nin maç kadrosunda yeni transfer Diego Ribas yok. Sakatlıktan yeni kurtulan Brezilyalı oyuncunun lisansı da yabancı kontenjanı nedeniyle henüz çıkarılamadı.

Galatasaray cephesinde ise Hamit Altıntop’un sakatlığı sürüyor. Dünya Kupası sonrası izinli olduğu için kampa geç katılan Wesley Sneijder ise ilk 11’de oynayacak. (Aljazeera Türk)