Galatasaray'ı ağırlayan sarı lacivertliler sahasında 14 yıldır yenilmediği rakibini bir kez daha mağlup etti. Emre ve Baroni'nin golleri Fenerbahçe'yi 2-0'lık galibiyet ve Galatasaray ile 9 puanlık farka ulaştırdı.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftası, en önemli derbisine sahne oldu. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaştı.

Dev derbi gerek futbol gerekse de heyecan anlamında sönük kalırken, 90 dakika sonunda gülen 2-0 ile Fenerbahçe oldu.

14 yıldır rakibine Kadıköy'de hiç yenilmeyen ve bu maçların büyük çoğunluğunu kazanan Fenerbahçe, alışkanlığını bozmadı. Eski Galatasaraylı Emre Belözoğlu, Galatasaray'a karşı ilk golünü kaydetti.

Kadıköy'deki derbide 34. dakikada trübünler yine sloganlarla inledi. Artık klasikleşen "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı atılırken Lig TV tribün seslerini kesti.

Karşılaşmaya seyircisinin desteğiyle başlayan Fenerbahçe, maçın başından itibaren baskı kurmaya çalıştı. Gökhan Gönül'ün bulunduğu sağ kanattan ataklarını geliştirmeye çalışan sarı-lacivertliler, Chedjou'nun ceza sahasında büyük bir hata yapıp topu eliyle oynamasıyla 22. dakikada penaltı kazandı. Emre Belözoğlu'nun 23. dakikada penaltıdan attığı golle öne geçen Fenerbahçe, bu dakikadan sonra tempoyu düşürmeye çalıştı. Hızlı ataklarla gol fırsatı yakalamaya çalışan sarı-lacivertliler, bu isteğinde başarılı olamadı ve soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti. Fenerbahçe ikinci yarıda ise rakibinin baskılı oyun çabasına hızlı akınlarla karşılık verdi. Galatasaray'a hiç pozisyon vermeyen sarı lacivertliler, 66'da Baroni ile 2. golü buldu. Son anlarda Melo'nun penaltısını da Volkan ile önleyen sarı lacivertliler, karşılaşmayı 2-0 kazanmayı bildi.

Galatasaray ise maça orta sahasını kalabalık tutarak kontrollü başladı. Topu ileride Drogba'yla buluşturmaya çalışan sarı-kırmızılı takım, ilk tehlikeli atağını bu futbolcunun 12. dakikadaki şutuyla geliştirdi. Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düşen Galatasaray, oyunu sarı-lacivertli takımın yarı sahasına yıkmaya çalıştı. Sarı-kırmızılılar topla daha fazla oynasa da rakip kalede önemli bir pozisyon üretemeyince ilk yarıyı 1-0 yenik tamamladı. İkinci yarıda da daha baskılı olmak istedi sarı kırmızılılar ama bunu başaramadılar. Baroni'nin golüyle iyice morali bozulan Galatasaraylı oyuncular, son anda Melo'nun penaltısından da faydalanılamaması üzerine sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldılar. (NTV)