Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı.

Tansiyonun yüksek olduğu ancak gol pozisyonu açısından kısır geçen mücadelede, hakem Hüseyin Göçek'in kararları tartışma yarattı.
 
Bu sonucun ardından Beşiktaş 29, Fenerbahçe 25 puana yükseldi.



STAT: Ülker Stadyumu

SAAT: 19.00

HAKEM: Hüseyin Göçek

YAYIN: Lig TV
 
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali, Josef, Mehmet Topal, Aatıf, Alper, Sow, Van Persie

YEDEKLER: Fabiano, Van der Wiel, Ozan, Fernandao, Volkan, Neustadter, Lens

TEKNİK DİREKTÖR: Dick Advocaat
 
BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Atiba, Quaresma, Oğuzhan, Kerim, Cenk

YEDEKLER: Tolga, Atınç, Beck, Necip, Gökhan İnler, Olcay, Aboubakar

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Süper Lig'in geride kalan bölümünde Fenerbahçe topladığı 24 puanla üçüncü sırada yer alırken, Beşiktaş ise 28 puanla ikinci sırada bulunuyor.

BEŞİKTAŞ YENİLMİYOR

Bu sezon üç kulvarda mücadele eden ve henüz resmi maçlarda yenilmeyen Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında bu unvanını da korumaya çalışacak. Sezona Süper Kupa ile başlayan ve penaltılarda Galatasaray'a kupayı kaptıran siyah-beyazlı takım, Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 18 maçta rakiplerine mağlup olmadı. Bu karşılaşmalarda 10 galibiyet alan Beşiktaş, 8 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı.
 
FENERBAHÇE ÇIKIŞTA
 
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında yarın konuk edeceği Beşiktaş'ı yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Süper Lig'de son 5 maçını kazanarak iyi bir performans ortaya koyan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yolundaki rakibi Beşiktaş'ı Kadıköy'de ağırlayacak. Ligde ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, derbiden galibiyetle ayrılarak rakibiyle arasındaki farkı 1'e düşürmek için mücadele edecek.
 
Tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaparak 3 maçta sadece 1 puan alabilen sarı-lacivertliler, son 9 haftada elde ettiği 7 galibiyet ve 2 beraberlik sonrası 24 puanla haftaya lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisinde 3. sırada girdi.
 
GOLCÜLER FORMDA
Fenerbahçe, derbi maçta golcü futbolcularının son haftalarda gösterdiği performansa güveniyor. Son 4 haftada rakip fileleri 15 kez havalandıran Fenerbahçe, 28 golle Süper Lig'in en skorer takımı konumunda bulunuyor. Geride kalan 12 haftanın 3'ünde rakiplerine beşer gol atmayı başaran sarı-lacivertlilerde özellikle forvetler Robin van Persie ile Moussa Sow ön plana çıkıyor.
 
Takımın ligde 6 golle en skorer futbolcusu Van Persie, son 4 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Galatasaray derbisinde de takımının iki golünü kaydeden Hollandalı futbolcu, Beşiktaş karşısında da sarı-lacivertlilerin önemli kozlarından biri olacak.
 
Geçen hafta Çaykur Rizespor karşısında Süper Lig'in ilk "hat-trick"ini yapan Sow da performansıyla göz dolduruyor. Bugüne dek oynadığı 7 Beşiktaş derbisini de boş geçmeyen ve 8 gol atan Senegalli futbolcu, derbide takımının gol umutlarından biri olmak için forma bekleyecek.
 
SAVUNMADA SIKINTI VAR!
 
Bu sezon resmi maçlarda namağlup yoluna devam eden Beşiktaş, savunmada son dönemlerde büyük sıkıntı yaşıyor. Siyah-beyazlı takım, ligde en az gol yiyen takımlar arasında yer alsa da son 7 resmi karşılaşmada kalesini gole kapatamadı. Son olarak Antalyaspor ile yaptığı mücadeleyi gol yemeden tamamlayan Beşiktaş, son 7 karşılaşmada kalesinde 9 gol gördü. Siyah-beyazlı ekip, son 4 lig karşılaşmasında ise 4 gol yedi.
 
GOL ATMAKTA ZORLANMIYOR
 
Beşiktaş, savunmada sıkıntı yaşasa da gol atmakta zorlanmadı. Bu sezonki tüm resmi maçlarda rakip fileleri havalandırmayı bilen siyah-beyazlı takım, toplam 35 gol kaydetti. Süper Lig'de 24 gol bulan Beşiktaşlı futbolcular, Şampiyonlar Ligi'nde 9 ve Türkiye Kupası'nda 2 kez gol sevinci yaşadı.

Habertürk