Süper Lig'in 6. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Mücadeleyi her iki takım da 9 kişi tamamlarken, Fenerbahçe'nin golleri penaltıdan geldi.

19.30'da başlayan karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetti.

Fenerbahçe'nin santrasıyla başlayan maçta Beşiktaş maça oldukça baskılı başladı. İki takımın da çok sayıda poziyon bulduğu maçta top çok defa kornere çıktı.

PENALTI: FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ

18'inci dakikada Medel'in müdahalesiyle Janssen yerde kaldı, maçın hakemi penaltı kararı verdi. 20'nci dakikada penaltıyı Giuiliano kullandı ve gole çevirdi, durum 1-0.

1 DEVRE; 5 SARI, 2 KIRMIZI KART

Mehmet Ekici ve Caner arasında maçın 22'nci dakikasında bir gerginlik yaşandı. Atiba, sert müdahale sonrası yerde kaldı, Caner tepki gösterdi. Oğuzhan ve Janssen'e çıkan tartışmalardan dolayı sarı kart verildi.

30'uncu dakikada Talisca'nın hızlı hücumuna müdahel eden Mehmet Ekici de sarı kart gören isimlerden oldu. Dakika 35'da Atiba ise, Mehmet Ekici'ye yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

Ricardo Quaresma, Valbuena'ya müdahalesi sonrası sarı kart gördü. Portekizli oyuncu gördüğü karta itirazda bulunmadı.

Maçın ilk kırmızı kartı ilk yarının tamamlanmasına iki dakika önce geldi. Mehmet Ekici'yi yerde bırakan Ricardo Quaresma, ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Neto da, 45'inci dakikada Cenk'e müdahalesi sonrası kırmızı kart gördü.

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş başladı. Fenerbahçe ikinci yarıya Mehmet Ekici'nin yerine Mehmet Topal'la oyuna başladı.

58'inci dakikada Talisca oyundan çıktı, yerine giren isim Alvaro Negredo oldu. 69'uncu dakikada ise Valbuna yerine Alper Potuk girdi.

Dakika 75'te Hasan Ali sert bir pozisyonda yerde kaldı ve oyuna devam edemedi. Yerine İsmail Köybaşı oyuna dahil oldu. Siyah beyazlı Cenk Tosun ise 77'nci dakikada oyundan çıktı, yerine giren isim Jeremain Lens oldu.

Tolgay Arslan'ın 81'inci dakikada Gary Medel'in yerine oyuna dahil olmasıyla Beşiktaş'ın da oyuncu değişikliği hakkı doldu.

86'NCI DAKİKADA FARK İKİYE ÇIKTI

85'inci dakikada Atiba 2. sarıdan kırmızı kart gördü ve Fenerbahçe penaltı kazandı. 86'ıncı dakikada penaltıyı kullanan Janssen farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş 9 kişi.

FENERBAHÇE 2 - BEŞİKTAŞ 1

Babel, 87'nci dakikada Negredo'nun kafayla indirdiği topta vurdu ve farkı bire indirdi.

88'de İsmail Köybaşı, Oğuzhan'a sert müdahalesi kırmızı kart aldı. Fenerbahçe de 9 kişiye düştü.

Gerilimin yüksek olduğu bol kartlı maçta 5 dakika uzatmalara gidildi. 90+5'te hakem düdüğü çaldı, maç 2-1 sona erdi.

(Kaynak: Evrensel)