UEFA'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen Avrupa kupalarından men cezasından sonra iki kulüp de dün Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurdu. CAS, iki kulübe de bir yazı göndererek "Eğer acil yargılamayı kabul ederseniz sizi kura çekimine ve ön eleme turuna kabul ederim" dedi. Fenerbahçe de bu yazıyı dikkate aldı ve acil yargılamayı kabul etti. Bu nedenle de sarı-lacivertli takım bugün yapılacak şampiyonlar ligi ön eleme turu kura çekimine dahil olacak....

OLAYIN TÜM DETAYLARI

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) eski yöneticisi avukat Yunus Egemenoğlu, yaşananlar hakkındaki detayları NTV Spor'daki canlı yayında şu sözlerle açıkladı:

"Fenerbahçe CAS'a başvurdu ve tedbir istedi. UEFA bu sabah CAS'a bir yazı gönderdi. CAS'ta iki dava şekli var. Olağan ve olağanüstü dava olmak üzere. İlki 8 ay sürebiliyor. Diğeri ise çok kısa sürede sonuçlandırılıyor. UEFA sarı lacivertli kulübe bunu sordu ve Fenerbahçe bu olağanüstü yargılama kararını kabul etti.

Böylece 21 ve 23 ağustos arası duruşma yapılacak, 28 Ağustos'ta da karar açıklanacak. Zaten 29 Ağustos Şampiyonlar Ligi Grup Kuralarının da belli olacağı tarih. Eğer Fenerbahçe ön elemelerde elenirsezaten bir önem arz etmeyecek çıkacak karar. Eğer Fenerbahçe ön elemeleri geçerse ve Cas cezayı onarsa Şampiyonlar Ligine Bursaspor katılacak."

İŞTE CAS'IN RESMİ AÇIKLAMASI

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi, Beşiktaş'ın ise UEFA Avrupa Ligi kura çekimlerine katılacağını açıkladı.

CAS'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın, hızlı yargılama yapılması konusunda aralarında anlaşmaya vardığı ve iki kulübe mahkeme kararına kadar herhangi bir yaptırım uygulanmayacağı kaydedildi. Böylece Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi, Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'nde yapılacak kura çekimlerine katılabilecek.

Açıklamada ayrıca Fenerbahçe ile ilgili kararın 28, Beşiktaş ile ilgili kararın ise 30 Ağustos'tan önce verileceği ifade edildi.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

İşte Fenerbahçe'nin kura çekimindeki muhtemel rakipleri;

PAOK (Yunanistan),

Salzburg (Avusturya),

FC Nordsjælland (Danimarka),

Grasshoppers (İsviçre),

Zulte (Belçika)