2F1B programında eski yönetici Ömer Çavuşoğlu'nun 'Fenerbahçeliler ders vermek için Ak Partiye oy vermeyin' sözleri Fenerbahçe Televizyonu tarafından yayınlanmadı.

Fenerbahçeli eski yönetici Ömer Çavuşoğlu’nun Twitter 'da yaptığı açıklamalar şöyle:

“Trabzonspor maçından sonra Hacıosmanoğlu'nun yapmış olduğu provokasyona ve de Sn. Erdoğan'ın onu kutlar mahiyetinde ki sözlerini programımda şiddetle kınadım.

FBTV, belki de haklı olarak bu söylemlerimi kaldırdı. Kulüp televizyonundan siyasi propaganda yapılması, sonradan düşündüğümde doğru değildi.

O yayında ben; Fenerbahçelilerin bir ders olarak AK Parti'ye oy vermemeleri gerektiğini, zira bir Başbakan'ın üstelikte Fenerbahçe kongre üyesi olmasına rağmen Trabzonspor yanlısı ve konuyu belki de hiç izlemeden bu şekilde yorumlamasını, sadece bir Fenerbahçe düşmanlığı olarak yorumladım. Bu benim ve tahminimce sizlerin de içinde biriken bir çığlıktı.

3 Temmuz sürecinden beri, özellikle medya ve Trabzonspor yöneticilerinin hakaretine uğramış bu büyük camiaya Erdoğan'ın bu davranışı bardağı taşıran son damla oldu.

Fenerbahçe taraftarı kulübüne büyük bir aşkla bağlı, kültür seviyesi yüksek onurlu bir gruptur.

Onlar bu duruşlarını muhtelif vesilelerle göstermişlerdir. Bu koca camiayla alay etmek kimsenin haddi değildir. Sırf bir mitingde, Hacıosmanoğlu'nun podyuma çıkmış olması ona bu hakkı ve gücü vermez. Erdoğan'ın da ona destek çıkması kabul edilemez.

Hacıosmanoğlu, yedi sülalesiyle saldırsın, bizden gerekli dersi alacaktır. Ancak bizim derdimiz sineklerle uğraşmak değildir.

Bizim yapmamız gereken kendilerini dev aynalarında ders vermektir. Bu da seçim sandığında verilir. Benim tespitim budur, eğer biz bu bütünleşmeyi sağlayamazsak gelen vurur giden vurur.

Hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.

Önemli not; Ben CHP 'li değilim. 3 seçim, üst üste Ak Parti'ye oy vermiş bir seçmenim."



(Radikal)