Eskişehirspor, UEFA Avrupa Ligi 2.ön eleme turunda İskoçya'nın St. Johnstone takımı ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

McDiarmid Park'ta oynanan mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın 35. dakikasında Tade'nin golüyle öne geçen İskoç temsilcisine 51. dakikada Veysel Sarı cevap verdi. 

Beraberliği yakalayan Eskişehirspor kalan dakikalarda ilk maçın avantajını kullanarak dengeli bir oyun sergiledi.

St. Johnstone'u evindeki ilk maçta 2-0 mağlup eden temsilcimiz bu sonucun ardından, Fransız ekibi Marsilya ile eşleşti.

ESKİŞEHİRSPOR KONTROLLÜ BAŞLADI
Karşılaşmaya ilk maçın verdiği rahatlıkla başlayan Eskişehirspor, İskoç rakibi karşısında beklenenden daha kontrollü başladı. Kırmızı siyahlı takım, savunmasını orta sahaya çıkartmadan hücum yapmaya çalıştı ve diri bir görüntü çizdi.

Özellikle Dede ve Erkan'ın olduğu sol kanattan hücumlarını gerçekleştiren temsilcimiz, ilk yarıda çok fazla net gol pozisyonu bulamasa da oyunun hakimi olan taraftı.

BEKLENMEYEN GOL!
İlk yarının son dakikalarına gelinirken Eskişehirspor beklenmedik bir golü kalesinde gördü.

35. dakikada sol kanattan yapılan ortaya müdahale etmek isteyen kaleci Boffin, topa dokunamadı. Arka direkte Tade bomboş durumda topu ağlara yollarak maçta eşitliği bozan isim oldu.

Rakip kaleye yüklenip maçın kilidini açacağı dakikalarda topu kalesinde gören Es-Es, çabalarına rağmen ilk 45 dakikada beraberlik golünü bulamadı ve ilk yarı 1-0'lık St. Johnstone üstünlüğü ile sona erdi.

VEYSEL AFFETMEDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısında erken bir gol bulmak isteyen Ersun Yanal'ın ekibi, bu amacına ulaştı.

Kamara'nın sol kanattan ceza alanına doğru yaptığı sert ortada İskoç ekibinin kalecisi çaresiz kalınca arka direkte Veysel Sarı topa dokundu ve takımına beraberliği getiren golü kaydetti.

TEMPO DÜŞTÜ
Eşitliğin ardından her iki takım da gol aradı ancak başarılı olamadı. 85. dakikada Craig'in kullandığı serbest vuruşta Boffin gole izin vermedi. 

Hemen ardından Eskişehirspor'un geliştirdiği atakta Kamara sağ çaprazdan şansını denedi bu kez rakip takımın file bekçisi topu kornere çeldi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi...

Stat: McDiarmid Park 
Hakemler: Serge Gumienny, Walter Vromans, Frank Bleyen (Belçika) 
Saint Johnstone: Mannus, Callum Davidson, Wright, McCracken, Miller (Dk. 60 Mackay), Cregg, Millar, Murray Davidson, Tade (Dk. 67 Higgins), Craig, Hasselbaink (Dk. 84 May) 
Eskişehirspor: Boffin, Diego, Dede, Servet, Alper, Erkan (Dk. 61 Malecki), Tello, Burhan (Dk. 72 Nuhiu), Hürriyet (Dk. 81 Mehmet), Veysel, Kamara 
Goller: Dk. 35 Tade (Saint Johnstone), Dk. 52 Veysel (Eskişehirspor) 
Sarı kartlar: Dk. 40 Miller, Dk. 73 Murray Davidson (Saint Johnstone), Dk. 9 Veysel, Dk. 75 Kamara (Eskişehirspor)

Kaynak:Sporx