Lig Tv'de yer alan son dakika haberine göre, Ersun Yanal Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevinden istifa etti.

AZİZ YILDIRIM DÜN NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında son bir haftadır basında yer alan 'Aziz Yıldırım - Ersun Yanal gerginliği' haberleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

"Burası Fenerbahçe Spor Kulübü ve halka arz edilmiş şirketleri var. Kulüpler artık şirkettir ve denetlenmektedir. UEFA ve Federasyon kriterleri vardır. Fenerbahçe şirket mantığı ile yönetilmektedir.

"2.5 AYDIR SAMANDIRA'YA GEÇ GELMELER... O ZAMAN UYARI YAPARIM"

Yeni bir sezon başlıyor ve 2 gündür basın yazıp çiziyor. Fenerbahçe, Rize maçı sonrasında şampiyon olmuştur. 2.5 aylık bir tatil dönemi yaşamışız. Oyuncularımız tatillerini yapmış ve teknik ekipte aynı şekilde tatil yapıp geri dönmüşlerdir. Benim görevim de bu arkadaşlara, personelimize gelecek planlamalarımızı anlatmaktır. Benim görevim budur. Spor kulübünün bütün elemanlarının, AŞ'nin çalışanlarının bütün ödemelerini yapmışızdır. Buna bağlı olarak sporcularımız da yeni sezona hazırlıklarını yapmak ve hazır olmak görevindedir. Bizim de bu uyarıları yapmak görevimizdir.

Ben basın yoluyla konuşmam. Birebir konuşurum. Benim kimsenin özel hayatıyla işim olmaz. Ama o özel hayat ne zaman kulübe zarar verirse o zaman devreye girerim. 2.5 aydır Samandıra'ya geç gelmeler vs... O zaman uyarı yaparım.

'Şampiyonlukta yönetimin payı yok başarısızlıkta ise yönetim sorunlu' anlayışı var.

"FUTBOLCULARLA DA HOCA İLE DE KONUŞTUM"

Ben kimsenin özel hayatıyla ilgilenmem. Sporcum da olsa teknik direktörüm de olsa yöneticim de olsa... İki gün bekledim bakalım nereye gidiyor diye? Ama dedikodularla işi götürüyorsunuz. Bu sporcular 2009'dan beri onur mücadelesi vermişler. Benim onlara kızma hakkım yok ama uyarılarda bulunabilirim. Ben onlarla konuştum, 'Bu sene şampiyon olmamız gerek, şampiyonlar ligi'ne gitmemiz gerek' dedim.

Hoca'ya da anlattım. 'Fazla izin vermemek gerek, çalışalım çalışalım' dedim. (Hürriyet)