Moskova’daki Dünya Sambo Şampiyonası’nda birinci olan Ermeni güreşçi Ashot Danielyan’ın ülkesinin marşı çalınırken çömelen Azerbaycanlı sporcu Abbasov uluslararası spor camiasından yoğun eleştiri aldı.

Karabağ doğumlu sporcu Ashot Danielyan’ın birinci olduğu yarışmadan, Ermenistan milli marşı çalınırken üçüncü plan Azerbaycanlı sporcu Bakhtiyar Abbasov çömelmişti.

Avrupa Sambo Federasyonu Başkanı Sergey Eliseev, Azerbaycanlı sporcu Abbasov’un hareketinin sportmenlik kurallarına uygun olmadığını açıkladı.

Federasyonun internet sitesinde yapılan açıklamada böyle bir sporcunun ülkesini temsil edemeyeceğini belirten Eliseev, “böyle bir sporcu ödül kazanmayı da hak etmiyor. Turnuva kurallarını ve etik normları çiğneyen bu sporcu yarışmalardan diskalifiye edilmeli ve madalyası elinden alınmalı’ dedi.

Bu açıklamaların ardından Azerbaycanlı sporcu Bakhtiyar Abbasov ve antrenörü, sporcunun davranışı için bahaneler uydurduğu bildiriliyor. Antrenör Yagub Abdullayev, bir gazeteye ‘sporcunun kendini kötü hissettiği için çömeldiğini’ iddia eden açıklamalarda bulundu. (AGOS)