Transfer döneminde Kardemir Karabükspor'da Fenerbahçe'ye 9 milyon euro karşılığında transfer olan ve sarı-lacivertli formayı giyemeden Rusya'nın Spartak Moskova takımının yolunun tutan Emmanuel Emenike'nin Chelsea hayalı gerçeğe dönüşebilir.

NTVspor'un haberine göre; Emenike, şike soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra Türkiye'de futbol oynamak istemediğini belirtmiş ve sarı-lacivertli formayı giyemeden 10 milyon euro karşılığında Rus ekibi Spartak Moskova'ya transfer olmuştu.

Rus liginde Spartak Moskova forması ile sahaya çıktığı 7 maçta 3 kez fileleri havalandıran Nijeryalı oyuncu Chelsea'nin de gündemine girdi. Rus iş adamı Roman Abramovic'in patronu olduğu maviler gelişimini takip ettikleri Nijeryalı oyuncu için Rus kulübü yetkililerinde bilgi aldılar.

Bank asya 1. Lig’de Karabükspor formasi giydiği dönemde sıkı bir Chelsea hayranı olduğunu dile getiren ve bir gün mutlaka Chelsea forması giyeceğini söyleyen Emenike'nin hayalleri gerçek olmaya çok yakın.

Fakat 3 kez milli olan Nijeryalı oyuncunun Premier Lige transfer olması için son 2 yılda Nijerya Milli Takımı'nın oynadığı maçlarının yüzde 75'inde forma giymesi gerekiyor.