Bilim insanları, seksin atletik performansı arttırmaya yardımcı olduğunu söylüyor ama futbol teknik direktörlerinin hepsi bu fikri paylaşmıyor.


Dünya Kupası’na katılan takımlardan kimi futbolculara seks yapmayı öneriyor, kimi yasaklıyor, kimi ise “seks sırasında akrobasi yapmamak” gibi çeşitli kısıtlamalar getiriyor.

Ancak oyuncularına Kupa boyunca seksi yasakladığını açıklayan takımların tamamı, yani Rusya, Bosna Hersek, Şili ve Meksika takımları Çeyrek Final’den önce elendi.

Son sekize kalan takımlardan ise Hollanda, Almanya, Fransa, Kosta Rika, Brezilya ve Belçika futbolcuların seks yapmasına izin veriyor. Arjantin, Kolombiya’nın bu konudaki politikaları ise kamuoyuyla paylaşılmadı.

Tabii futbolcuların seks yapmasına izin veren birçok takımın da elendiği düşünülürse, Dünya Kupası’ndaki başarıyla seks yapmak arasında doğrudan bir bağlantı olduğu söylenemez.

Yine de seksi yasaklayan takımların tamamının elenmesi bir işaret olabilir.

TAKIMLARIN SEKS KURALLARI

Futbolcuların seks yapmasına izin veren takımlar: Almanya, İspanya, ABD, Avustralya, İtalya, Hollanda, İsviçre, Uruguay ve İngiltere.

Futbolcuların seks yapmasını yasaklayan takımlar: Rusya, Bosna Hersek, Şili, Meksika.

Futbolcuların seks yapmasına izin veren ama kısıtlamalar getiren takımlar: Fransa (Seks yapmak serbest ama tüm gece değil), Brezilya (Seks yapmak serbest ancak seks yaparken akrobasi yasak), Kosta Rika (İlk turda seks yasak, ikinci turda serbest), Nijerya (Seks serbest ancak sevgililerle değil, resmi eşlerle), Belçika (Turnuvanın ilk üç haftası seks yasak).

BOSNA HERSEK: İSTERLERSE MASTÜRBASYON YAPSINLAR

Birçok teknik direktör ve sporcu, seks yoksunluğunun kişide agresyon yarattığına inanıyor. Bu teori o kadar yaygın ki, boksör Muhammed Ali tüm saldırganlığını maçlara saklamak için maçtan önce altı hafta boyunca seks yapmıyordu.

Bosna Hersek Milli Takım Teknik Direktörü Safet Susic, Kupa sırasında futbolculara uygulanacak seks yasağını şöyle duyurmuştu: “Brezilya’da hiç seks olmayacak. (Futbolcular) Başka bir çözüm bulabilirler, isterlerse mastürbasyon yapsınlar. Diğer teknik direktörler bu konuda ne yapıyor umurumda değil. Bu bir tatil değil, Dünya Kupası’nda futbol oynamaya gidiyoruz”.

Araştırmalar, seks sonrası testesteronda artış olduğunu gösteriyor. İtalya’daki L’Aquila Üniversitesi’nde seksin spor performansı üzerindeki etkilerini araştıran Emmanuele A. Jannini “Seks yapmadan geçen üç ayın ardından, ki bu durum sporcularda çok nadir yaşanır, testesteron seviyesi bir çocuğunki kadar düşük seviyeye geliyor” diyor.

Bunun yanısıra seks sporcuları yormuyor. Çoğu seks seansında 25-50 kalori harcanıyor, bu da iki kat merdiven çıkmakla denk. Çalışmalar, yarışmadan önceki gece seks yapmanın güç ve performans sürekliliğinde bir düşüşe neden olmadığını ortaya koyuyor. (Bianet)

* Arjantin, Kolombiya, Kamerun, Japonya, Cezayir, Hırvatistan, Ekvator, Yunanistan, Honduras, İran, Fildişi Sahili Cumhuriyeti, Portekiz, Gana ve Kore takımlarına seks konusunda uygulanan kurallar açıklanmadı.