Fenerbahçe’ye 2-1 yenildikleri maçta sarı-lacıvertli bir taraftarın Galatasaray’lı oyuncular Eboue ve Drogba’ya muz sallaması ırkçılık tartışmalarına yol açtı. Bu harekete tepki gösteren Drogba, Twitter’da insanoğlunun maymundan geldiğini gösteren bir evrim fotoğrafını yayınladı.

Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 2-1 yenildiği maçla ilgili tartışmalar sürüyor.

Fenerbahçeli bir taraftarın, maç sırasında sarı-kırmızılı siyahi oyuncular Eboue ve Drogba’ya muz göstermesi eleştirilere yol açtı.

İngiltere ve İspanya tribünlerinde  zaman zaman rastlanan bu hareket, ırkçılık tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Drogba'ya Twitter üzerinden mesaj gönderen bir Twitter kullanıcısı, dün ünlü futbolcuya ve takım arkadaşı Eboue'ye muz sallayarak ırkçılık yapan Fenerbahçeli taraftarları hatırlattı.

Galatasaraylı futbolcu ise bu mesajlara yayınladığı fotoğrafla yanıt verdi.

İnsanoğlunun maymundan geldiğini gösteren bir evrim fotoğrafını yayınlayan Drogba, "Tarihin küçük bir parçası, seni incitmesin!" mesajını da altına yazdı.

'MAYMUN KARDEŞİMİN GOLLERİNE SEVİNDİNİZ!'

Fildişi Sahilli yıldız, Instagram üzerinden de ırkçı ifadelere çarpıcı karşılıklar verdi:

"Bana maymun diyorsunuz ama 2008'de Chelsea, Fenerbahçe'yi yendiğinde ağlıyordunuz... Bana maymun diyorsunuz ama geçen sene ben Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken ekranlarınızın önünde sevinçten zıplıyordunuz... Bana maymun diyorsunuz ama Galatasaray'la şampiyonluk yaşadığımda deliye döndünüz... Ve en kötüsü; bana maymun diyorsunuz ama dün benim 'maymun' kardeşimin attığı iki golde de sevinçten zıpladığınızı unutuyorsunuz... Ve kendinize gerçek taraftar diyorsunuz, öyle mi?”

Yıldız oyuncu, yazdıklarını şöyle tamamladı: ''Bana destek verenlerin yorumlarını okuyun ve onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışın. Arkamda duran herkese teşekkür ediyorum ve sizi artık daha çok seviyorum." (NTVMMSNBC)