UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor, deplasmanda Dinamo Minsk ile Brest şehrinde karşı karşıya geldi.

Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, Dinamo Minsk karşısında ilk 11'de değişiklik yapmadı.

Akçay, 2. ön eleme turundaki Derry City maçlarındaki 11'i sahaya sürdü. Trabzonspor mücadeleye Onur Recep Kıvrak, Volkan Şen, Mierzejewski, Henrique, Aykut Akgün, Colman, Mustafa Yumlu, Giray Kaçar, Celustka, Zeki Yavru, Olcan Adın 11’i ile başladı.

41. dakikada Trabzonspor, Henrique ile öne geçti. Defansın arkasına atılan top, savunmadan da sekerek Paulo Henrique'nin önünde kaldı. Sağ taraftan ceza alanına giren Brezilyalı oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi: 0-1.

Maçın son dakikalarında gergin anlar yaşandı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Trabzonsporlu Gustavo Colman'ın ikili mücadele sırasında Lazar Veselinovic'e yaptığı müdahale sonrasında Sırp futbolcu bir anda ortalığının gerilmesine neden oldu.

Lazar Veselinovic'in Colman'a tepkisi sonrasında iki takım futbıolcuları bir anda birbirine girdi. Karşılıklı itişmeler sırasında yardımcı hakem Andreas Witschnigg arada kaldı ve yere düştü.

Dinamo Misnk ve Trabzonsporlu futbolcuların sakinleşmesinin ardından maçın Avusturyalı orta hakemi Rene Eisner, Lazar Veselinovic ve Colman'ı direk kırmızı kart gösterdi.

Trabzonspor, rakibi Dinamo Minsk’i deplasmanda 1-0 mağlup ederek tur için önemli bir avantaj elde etmiş oldu.